Zevenwacht The Tin Mine Classic White

Rijpe en exotische, rijke wijn met kruidigheid en subtiel hout met toetsen van getoaste amandelen. Complexe aroma's van gedroogd geel fruit en kruiden. Chardonnay geeft mooie limoenaroma's, Viognier zorgt voor de aangename toets van gedroogde abrikozen te ...Meer informatie

Beschrijving van deze witte Zuid-Afrikaanse wijn

Rijpe en exotische, rijke wijn met kruidigheid en subtiel hout met toetsen van getoaste amandelen. Complexe aroma's van gedroogd geel fruit en kruiden. Chardonnay geeft mooie limoenaroma's, Viognier zorgt voor de aangename toets van gedroogde abrikozen terwijl de Rousanne en de Chenin voor een verfrissende limoen- en citrusafwerking zorgen.

Na het persen kreeg de most 11 maanden vatrijping op de droesem (sur lie) voor een rijker mondgevoel en complexiteit zonder dat het eikenhout overheerst.

 

Prijswinnaar:

Top 100 South African Wines - Zilveren Medaille 

 

Druivensoorten:

66% Chenin, 25% Chardonnay, 5% Viognier, & 4% Roussanne

 

Lekker bij deze Zuid-Afrikaanse wijn:

Lekker bij gegrilde vis met een volle smaak, weelderige kreeft en avocado-salade of kipfilet met een romige basilicumsaus. Ook een geweldige partner voor Thais eten. Of gewoon op zichzelf.

 

Over wijnhuis Zevenwacht:

Wijngoed Zevenwacht, gelegen aan de prachtige wijnroute Stellenbosch, is een moderne wijnboerderij met een geschiedenis van 300 jaar. Eigendom van en beheerd door de Johnson Family, heeft het wijnbouwwortels die diep doordringen tot in het historische verleden van Zuid-Afrika. Met de naam Zevenwacht bedoelt men "zeven verwachtingen", met andere woorden de overvloedige geneugten die de wijndrinker mag verwachten. 

In 2009 werd Zevenwacht officieel lid van het B.W.I (Biodiversity & Wine Initiative), dat wijnboerderijen en landgoederen aanmoedigt om inheemse fauna en flora actief te beheren en te behouden.

Milieubeheer en -behoud staan bij Zevenwacht dan ook hoog in het vaandel. Bovendien, om aandacht te vestigen op het streven naar ecologisch verantwoorde wijnproductie en het behoud van de zeldzame en bedreigde flora en fauna binnen onze natuur, hebben ze het lifestyle-assortiment van "7even" gecreëerd dat al deze elementen wil overbrengen naar de consument toe.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen