Zevenwacht The Tin Mine Classic Red

Paars rood van kleur, met de neus die aroma's uitstraalt van viooltjes, gedroogde kruiden en geconcentreerde zwarte pruimen met een langzame afgifte van rode cranberry en donkere chocolade. Het gehemelte maakt indruk met dichtheid bij binnenkomst gecombin ...Meer informatie

Beschrijving van deze rode Zuid-Afrikaanse wijn:

Paars rood van kleur, met de neus die aroma's uitstraalt van viooltjes, gedroogde kruiden en geconcentreerde zwarte pruimen met een langzame afgifte van rode cranberry en donkere chocolade. Het gehemelte maakt indruk met dichtheid bij binnenkomst gecombineerd met aanhoudende maar toch soepele tannines - een meerlagige wijn. Deze textuur wordt perfect gecompenseerd door een uitgebalanceerde zuurgraad die zorgt voor een opmerkelijke lengte van de afwerking.

 

Druivensoorten:

57% Shiraz, 26% Grenache, 17% Mourvedre

 

Lekker bij deze Zuid-Afrikaanse rode wijn:

Onze maaltijdsuggesties: een stevige (wild)stoofschotels met wortelgroenten of een geroosterde hertenbout geserveerd met gekarameliseerde uien en warme veenbessen. Loopt het water u al in de mond?

 

Over wijnhuis Zevenwacht:

Wijngoed Zevenwacht, gelegen aan de prachtige wijnroute Stellenbosch, is een moderne wijnboerderij met een geschiedenis van 300 jaar. Eigendom van en beheerd door de Johnson Family, heeft het wijnbouwwortels die diep doordringen tot in het historische verleden van Zuid-Afrika. Met de naam Zevenwacht bedoelt men "zeven verwachtingen", met andere woorden de overvloedige geneugten die de wijndrinker mag verwachten. 

In 2009 werd Zevenwacht officieel lid van het B.W.I (Biodiversity & Wine Initiative), dat wijnboerderijen en landgoederen aanmoedigt om inheemse fauna en flora actief te beheren en te behouden.

Milieubeheer en -behoud staan bij Zevenwacht dan ook hoog in het vaandel. Bovendien, om aandacht te vestigen op het streven naar ecologisch verantwoorde wijnproductie en het behoud van de zeldzame en bedreigde flora en fauna binnen onze natuur, hebben ze het lifestyle-assortiment van "7even" gecreëerd dat al deze elementen wil overbrengen naar de consument toe.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen