Zenato Ripassa della Valpolicella Superiore

Deze Ripassa wijn is een prachtig volle rode wijn met een goede structuur. Heerlijke aanhoudende aroma's van rode kersen, bessen en zelfs in de verte hints van marsepein. Een schitterende wijn die veel gelijkenissen heeft met een Amarone. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Ripassa wijn:

Deze Ripassa wijn is een prachtig volle rode wijn met een goede structuur. Heerlijke aanhoudende aroma's van rode kersen, bessen en zelfs in de verte hints van marsepein.

De smaak is boordevol rood fruit op de voorgrond, net zoals ze in de geur aankondigen. De tannines zijn heel volwassen en komen zacht over, in de finale komen de typische frisse zuurtjes opzetten en maken deze wijn helemaal compleet.

Deze wijn is de kleine broer van de wereldberoemde Amarone wijn. De druiven worden ook gedroogd in de hutten en worden pas geperst als ze helemaal zijn uitgedroogd. De druiven komen uit een ander gebied en dit maakt de prijs aangenamer dan bij de Amarone wijn welk een uiterst klein gebied is en een heel lage productie heeft.

Houtrijping van deze wijn:

Deze wijn rijpte voor 24 maanden in eiken vaten. Dit verklaart de kracht en compexiteit van deze rode wijn.

Awards:

  • 92 punten Robert Parker
  • 90 punten Wine Spectator

Druivensoorten:

85% Corvina, 10% Rondinella en 5% Oseleta.

Lekker bij deze wijn:

Krachtige pasta gerechten en steak Fiorentino.

Over het Wijnhuis Zenato:

De grote liefde en toewijding voor wijn heeft Sergio Zenato van zijn vader geërfd. Dit is de basis van de start voor het wijnhuis Zenato in 1960. Voeg daarbij de enorme drang om de allerbeste kwaliteit te leveren en dit resulteert vandaag de dag in de wereldwijde geprezen wijnen van Zenato.

Sergio Zenato is een echte ondernemer en heeft altijd geëxperimenteerd om nieuwe wijnen te maken. Op het wijngoed Costalunga, een wijngaard van 35ha, plantte hij Corvina, Rondinelle en Oseleta druiven, dit is de basis van de werelberoemde Amarone wijn.

Sergio’s energie, ambitie en kennis zijn doorgegeven aan de kinderen Alberto en Nadia. Alberto is de verantwoordelijke voor het maken van de wijn en controleert alles tot in de kleinste details, van het plukken van de druiven tot het bottelen van de wijn. Zijn zus Nadia is verantwoordelijk voor de marketing en de export van de Zenato wijnen.

Bij broer en zus blijft ook de liefde voor de inheemse druivensoorten groot en maken hiermee wijnen met een grote persoonlijkheid en elegantie. Zenato blijft altijd vooruit gaan en verder investeren, maar het respect voor de traditie blijft de leidraad van dit succesverhaal.

Alle druiven worden met de hand geoogst en enkel de allerbeste druiven die overblijven na de strenge selecties worden gebruikt om wijn te maken. In de wijngaarden gebeurt nog heel veel werk handmatig om de druivenstokken niet te beschadigen. Hun productie ligt ver onder het toegestane maximum van deze wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


David de Koning Geplaatst op 24 April 2015 at 16:54

Volledig eens met deze omschrijving. Fijne volwassen tannines, vol met rood fruit. Toppertje. Gelijkenis met Amarone gevonden, maar daar is nog een wel een klassenverschil tussen te bespeuren.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen