Yonder Hill Y Sauvignon Blanc

Toetsen van tropisch fruit, lychee, kruisbes en ananas vinden we terug in de neus. In de mond is deze wijn mooi rond, vol rijke fruittoetsen met een knisperende afdronk. John Platter: 3 stars – South African Wine Guide 2014. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Sauvignon Blanc wijn:

Toetsen van tropisch fruit, lychee, kruisbes en ananas vinden we terug in de neus. In de mond is deze wijn mooi rond, vol rijke fruittoetsen met een knisperende afdronk. Deze sauvignon blanc uit Stellenbosch, staat steevast als suggestiewijn in vele restaurants in Zuid-Afrika op de wijnkaart.

De warme zomerdagen en de afkoeling 's nachts in de wijngaarden zijn de perfecte omstandigheden voor de lekkerste Sauvignon Blanc druiven te laten groeien. Het oogsten van de druiven doen ze met de hand en enkel de allerbeste druiven worden gebruikt om wijn te maken.

Awards:

John Platter: 3 stars – South African Wine Guide 2014

Druivenras:

100% Sauvignon Blanc

Gastronomie bij deze Sauvignon Blanc:

Een goede match bij salades, zeevruchten en verse vis.

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis:

Yonder Hill beslaat zo’n 13 hectare vruchtbare grond. De wijngaarden zijn geplant, voornamelijk op de noordelijke hellingen van de boerderij en bestaan uit 4 belangrijke van oorsprong Bordolese druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. De zeewind, meestal in de vroege namiddag heeft een grote invloed op de rijping van de druiven.

De kelder is gebouwd in 1993, maar opnieuw gemoderniseerd vier jaar later. De vaten van Franse eik, welke ondergronds worden bewaard hebben een capaciteit van 225 liter. Alledrie de premium rode wijnen worden gemaakt en gerijpt op het domein zelf. Dit wijnhuis heeft een capaciteit in de kelder voor ruim 800 vaten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Bert Geplaatst op 22 December 2014 at 14:25

Levering was een dagje te laat, maar was wel keurig ingelicht. De wijn is superlekker.


Pedro Geplaatst op 9 December 2014 at 21:27

Naast de Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland vind ik dit zeker één van de betere wijnen. Snelle levering.


Levi Geplaatst op 18 November 2014 at 18:51

De 3 sterren die er omschreven staan door John Platter zijn helemaal verdiend. Van mij krijgt deze wijn een dik verdiende 5 op 5! Volgende keer meer van dit lekkers.


4 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen