Yonder Hill Y Merlot

Een complexe neus met een mix van geroosterde koffiebonen en donkere chocolade. Deze noties gaan perfect samen met het lichtere rode fruit. Een wijn met een elegante structuur. John Platter: 3 stars – South African Wine Guide 2014. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Zuid Afrikaanse wijn:

Een complexe neus met een mix van geroosterde koffiebonen en donkere chocolade. Deze noties gaan perfect samen met het lichtere rode fruit. Een wijn met een elegante structuur.

Heerlijke Merlot wijn zoals het hoort, het fruit komt perfect op de voorgrond en tannines zijn zijdezacht. De afdronk blijft mooi hangen en heeft een volle smaak.

Awards:

John Platter: 3 stars – South African Wine Guide 2014

Druivenras:

100% Merlot

Wat eten bij deze wijn:

Zowel een goede keuze bij roofvissen, als bij varkensgebraad, kalfslapjes en kruidige salades.

Over de wijnstreek:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis:

Yonder Hill beslaat zo’n 13 hectare vruchtbare grond. De wijngaarden zijn geplant, voornamelijk op de noordelijke hellingen van de boerderij en bestaan uit 4 belangrijke van oorsprong Bordolese druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot.

De zeewind, meestal in de vroege namiddag heeft een grote invloed op de rijping van de druiven. De kelder is gebouwd in 1993, maar opnieuw gemoderniseerd vier jaar later. De vaten van Franse eik, welke ondergronds worden bewaard hebben een capaciteit van 225 liter. Alledrie de premium rode wijnen worden gemaakt en gerijpt op het domein zelf. Dit wijnhuis heeft een capaciteit in de kelder voor ruim 800 vaten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


hans Geplaatst op 9 December 2014 at 21:32

Lekker en vind het een heel zachte smaak, helemaal zoals wij een rode wijn graag hebben. Nooit hebben ze ergens anders onze wijnen zo snel bezorgd als hier. Het was de eerste keer dat we hier wijn besteld hebben en komen zeker nog eens terug.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen