Yonder Hill Nicola

Van deze wijn worden enkel de 5 beste vaten van de wine estate gebruikt met een gelimiteerde productie van slechts 1500 flessen! Dit is een grootse en ernstige wijn, reeds zeer zacht met sappige afgeronde tannines. TOPWIJN die je moet proberen. ...Meer informatie

Wijnbeschrijving van deze rode wijn:

Dit is een grootse en ernstige wijn, reeds zeer zacht met sappige afgeronde tannines. Hij heeft kruidige noties van zwarte bessen. Een zeer complexe structuur waar alles perfect in evenwicht is gaande van het fruit, de tannines tot de zuurtegraad.

Van deze wijn worden enkel de 5 beste vaten van de wine estate gebruikt met een gelimiteerde productie van slechts 1500 flessen! Een must-have voor uw wijnkelder en volgens ons één van de topwijnen in Stellenbosch.

De druiven voor deze topwijn komen van de oudste wijnstokken in de wijngaarden. Ze zijn bijna allemaal 50 jaar of ouder. Dit in combinatie met de arme bodem geeft de krachtige druiven die voor deze wijn worden gebruikt.

Awards:

  • John Platter: 4,5 stars
  • South African Wine Guide 2014

 

Druivenras:

Een echte Bordeaux Blend: 50% Cabernet Sauvignon – 30% Merlot – 20% Cabernet Franc.

Houtrijping van deze wijn:

Alle druiven werden met de hand geoogst. Alleen de beste wijnranken en druiven worden geplukt. Nadien wordt er in de kelder nog een tweede selectie gemaakt van de druiven. De wijn rijpt voor 20 maanden in 100% nieuwe Franse eiken vaten van 225 liter.

Heerlijke combinaties bij deze wijn:

Ideaal bij alle rundsvlees, wildgerechten, luxe-BBQ, gepeperde gerechten maar ook excellent zo op zich!

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis Yonder Hill:

Yonder Hill beslaat zo’n 13 hectare vruchtbare grond. De wijngaarden zijn geplant, voornamelijk op de noordelijke hellingen van de boerderij en bestaan uit 4 belangrijke van oorsprong Bordolese druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot.

De zeewind, meestal in de vroege namiddag heeft een grote invloed op de rijping van de druiven. De kelder is gebouwd in 1993, maar opnieuw gemoderniseerd vier jaar later. De vaten van Franse eik, welke ondergronds worden bewaard hebben een capaciteit van 225 liter. Alledrie de premium rode wijnen worden gemaakt en gerijpt op het domein zelf. Dit wijnhuis heeft een capaciteit in de kelder voor ruim 800 vaten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Marcel de Hert Geplaatst op 10 December 2014 at 05:28

Normaal drink ik enkel Bordeaux wijnen en heb me toch eens tot deze wijn laten verleiden, ik moet zeggen dat het 100% meevalt. Vol van smaak en heel krachtig.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen