Yonder Hill Merlot

Zuid-Afrikaanse wijn met donkerrode kleur. Een rijke fluweelachtige textuur met in de neus toetsen van bramen, zwarte bessen, eucalyptus en donkere chocolade. Deze rode wijn is gemaakt rond een hevige maar zeer mooi afgeronde tanninestructuur. ...Meer informatie

Omschrijving van deze rode Zuid-Afrikaanse wijn:

Een diep donkerrode kleur. Een rijke fluweelachtige textuur met in de neus toetsen van bramen, zwarte bessen, eucalyptus en donkere chocolade. Deze wijn is gemaakt rond een hevige maar zeer mooi afgeronde tanninestructuur waardoor hij zeer evenwichtig is. Deze Merlot is echt te vergelijken met de topwijnen uit onder andere Pomerol.

De druiven komen van de hoogste wijngaarden in Stellenbosch, de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is meer dan 30 jaar, deze geven smaakvolle en geconcectreerde druiven. Tijdens de dag krijgen de druiven veel zon de afkoeling 's nachts zijn een ideaal klimaat voor deze druiven.

Het oogsten wordt met de hand gedaan en op het moment dat de druiven de perfecte rijpheid bereikt hebben. Dit controleren ze in hun moderne laboratorium.

Awards:

  • John Platter: 4,5 stars
  • South African Wine Guide 2014
  • Michelangelo International Wine Award 2012
  • Goud Veritaz 2012 Awards – Zilver


Druivenras:

100% Merlot

Houtijping van deze wijn:

20 maanden gerijpt in de kelders in 65% nieuwe Franse eiken vaten van 225 liter. Om de zachtheid van de wijn te verbeteren wordt 35% van de wijn in tweedejaars Franse vaten gerijpt.

Heerlijke combinaties bij deze wijn:

Ideaal bij alle rundsvlees, wildgerechten, paddestoelen en zachte kazen.

Over de wijnstreek:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis:

Yonder Hill beslaat zo’n 13 hectare vruchtbare grond. De wijngaarden zijn geplant, voornamelijk op de noordelijke hellingen van de boerderij en bestaan uit 4 belangrijke van oorsprong Bordolese druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot.

De zeewind, meestal in de vroege namiddag heeft een grote invloed op de rijping van de druiven.
De kelder is gebouwd in 1993, maar opnieuw gemoderniseerd vier jaar later. De vaten van Franse eik, welke ondergronds worden bewaard hebben een capaciteit van 225 liter. Alledrie de premium rode wijnen worden gemaakt en gerijpt op het domein zelf. Dit wijnhuis heeft een capaciteit in de kelder voor ruim 800 vaten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Kris Geplaatst op 10 December 2014 at 05:23

krachtige wijn met veel fruit en lange afdronk. De levering was twee dagen te laat, bij de koerier was er een fout gebeurd. Ze hebben ons wel gecontacteerd om dit te melden zodat we op de hoogte waren.


Jeroen Brouwers Geplaatst op 23 September 2014 at 10:10

Wat een Merlot, om dit te evenaren heb ik al veel meer geld moeten uitgeven aan een Pomerol om dezelfde kwaliteit te bekomen. De wijnen uit Stellenbosch blijven me meer en meer verbazen.


4 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen