Wente Morning Fog Chardonnay

Een springlevende wijn, mooi vettig in de mond, ietwat boter en sappig fruit, prima lengte maar zonder aan frisheid te moeten inboeten. Mooie goudgeel getinte wijn. Volle en romige afdronk die lang blijft hangen. ...Meer informatie

Hoe proeft deze witte wijn uit Californië:

Mooie goudgeel getinte wijn. We proeven en ruiken aroma’s van groene appel en tropisch fruit, aangevuld met subtiele eik, kaneel en vanilletoetsen.

Een springlevende wijn, mooi vettig in de mond, ietwat boter en sappig fruit, prima lengte maar zonder aan frisheid te moeten inboeten.

Druivensoort:

100% Chardonnay

Lekker bij deze wijn:

Een aanrader bij vispannetje en visgerechten met een roomsaus.

Houtrijping:

50% rijpte 7 maanden in Franse, Amerikaanse en Oost Europese eiken vaten.

Over de wijnstreek:

Qua omvang en productie legt de Livermore-vallei het beslist af tegen grote wijnstreken als Napa en Sonoma. Toch doet Livermore een aardige duit in het zakje met zijn uitstekende witte wijnen van Sauvignon Blanc. Maar weinig wijngebieden in Californië zijn écht geschikt voor deze druivensoort.

Maar in Livermore boert Amerika’s oudste wijnhuis Wente Vineyards al meer dan een eeuw erg goed met zowel Sauvignon Blanc als Sémillon. Dit succes dankt Wente aan Livermores steenachtige bodem en de zachte zeewind die aan het eind van de middag door de vallei trekt om de druiven te verkoelen.

Over het wijnhuis Wente:

De Wente familie maakt reeds sinds 1883 en 5 generaties lang de fijnste wijnen en dit met zowel traditionele als innovatieve technieken. De Estate Grown wijnen krijgen hun naam naar de unieke groeiomstandigheden van de wijngaarden waarvan ze afkomstig zijn.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen