Wente Beyer Ranch Zinfandel

De neus is ruig en rustiek met intense vruchtentonen van wilde bramen en aardbeien. Daarnaast zijn ook tijm en rozemarijn te onderscheiden. De wijn heeft een krachtige en spectaculair sappige aanzet met een zijdezachte textuur. ...Meer informatie

Hoe proeft deze rode wijn uit Californië:

De neus is ruig en rustiek met intense vruchtentonen van wilde bramen en aardbeien. Daarnaast zijn ook tijm en rozemarijn te onderscheiden. De wijn heeft  een krachtige en spectaculair sappige aanzet met een zijdezachte textuur.

De vruchtenconcentratie is zonder te overdrijven sensationeel. Deze wijn heeft een uitgesproken smaakrijke finale.

Druivensoort:

100% Zinfandel

 

Lekker bij deze Zinfandel wijn:

Combineert heel mooi bij zachte vleesgerechten, wild en kazen.

 

Over de wijnstreek:

Er wordt al sinds 1882 wijn gemaakt in de Livermore Valley. Het was direct prijs, letterlijk dan, want al in 1884 werd er een eerste prijs gewonnen met een wijn uit dit gebied. Het ging om een prijs bij de Wereldexpo in Parijs, waarmee het de eerste keer was dat een wijn uit California een prijs won in Frankrijk. Wente Vineyards heeft ook een zeer oude historie in de regio en is momenteel de grootste en het meest bekend in de streek. 

Maar in Livermore boert Amerika’s oudste wijnhuis Wente Vineyards al meer dan een eeuw erg goed met zowel Sauvignon Blanc als Sémillon maar maken ook een geweldige serie rode wijnen. Dit succes dankt Wente aan Livermores steenachtige bodem en de zachte zeewind die aan het eind van de middag door de vallei trekt om de druiven te verkoelen.

Over het wijnhuis Wente:

De Wente familie maakt reeds sinds 1883 en 5 generaties lang de fijnste wijnen en dit met zowel traditionele als innovatieve technieken. De Estate Grown wijnen krijgen hun naam naar de unieke groeiomstandigheden van de wijngaarden waarvan ze afkomstig zijn.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Johan H. Geplaatst op 15 Augustus 2015 at 13:53

Heerlijke wijn, maar...Helaas té duur.


3 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen