Weingut Allram Riesling Strassertaler

Rijpe perziken, abrikozen en een lichte citrustoets zijn waarneembaar in deze wijn. Het fruit komt in de smaak goed terug en de afdronk is heel fris met de frisse zuurtjes in de finale. De druiven voor deze Riesling wijn komen van de Gaisberg. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Riesling wijn:

De druiven voor deze Riesling wijn komen van de Gaisberg, de meest zuidelijke uitloper van de berg Manharts. Dankzij de ligging hebben de wijnstokken bijna een hele dag zon, de hoogte van deze berg zorgt voor een bijzonder microklimaat, waar een zwakke wind 's avonds de druiven afkoelt. Dit temperatuurverschil zorgt voor een uitstekende smaak van de druiven.

Rijpe perziken, abrikozen en een lichte citrustoets zijn waarneembaar in deze wijn. Het fruit komt in de smaak goed terug en de afdronk is heel fris met de frisse zuurtjes in de finale.

Druivensoort:

100% Riesling

Lekker bij deze Oostenrijkse wijn:

Een wijn waar je veel bij kan serveren; vis, gevogelte en sushi gaan heel goed samen met deze wijn.

Over Weingut Allram:

Het wijnhuis Allram ligt midden in in het beste wijngebied van Oostenrijk, namelijk Kamptal. het dorpje waar ze gevestigd zijn is een echt authentiek en pittoresk Oostenrijks dorpje, Strass im Straßertale. Al tientallen jaren produceren ze de beste Oostenrijkse wijnen en behoren tot de absolute top in Oostenrijk.

In 1992 heeft Michaela Haas Allram het bedrijf van haar ouders overgenomen en staat sindsdien samen met haar echtgenoot, Erich Haas, aan het roer van het wijnhuis. Ze beschikken over een uiterst moderne wijnkelder die bestaat uit drie verdiepingen, in deze kelder zijn de houten vaten perfect geïntegreerd. Ze zijn dan ook trots om zo'n wijnhuis te beheren en willen enkel de beste wijnen maken.

Hun liefde en passie als wijnbouwer zorgt voor de strakke wijnen met elk een onderscheidend karakter van de druivensoort. Jaarlijks behaalt dit wijnhuis verschillende onderscheidingen, medailles en uitmuntende beoordelingen van de internationale wijnjournalisten.


Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Kurt Geplaatst op 23 November 2014 at 10:20

Lekkere wijn en prima service


Bert Geplaatst op 23 November 2014 at 09:46

Schitterende Riesling en wat een snelle levering. Had hem dinsdag om 17u besteld en woensdagochtend stond de koerier al aan onze deur.


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen