Villa San Carlo Valpolicella Superiore Ripasso 2013

Dit is een robijnrode wijn met lichte schitteringen. In de neus aroma's van donkere kersen, rozen en violetjes. De dronk is zijdezacht en met een volle body, geniet van de frisheid en elegante tannines. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Valpolicella Superiore Ripasso:

Dit is een robijnrode wijn met lichte schitteringen. In de neus aroma's van donkere kersen, rozen en violetjes. De dronk is zijdenzacht en met een volle body, geniet van de frisheid en elegante tannines. 

Druivenras:

45% Corvina, 35% Corvinone, 10% Rondinella en 10% andere druiven.

Houtrijping:

Gedurende 6 maanden gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten.

Gastronomie bij deze rode wijn:

Lekkere wijn om te combineren bij wit en rood vlees, maar prima bij een goede bbq en een mooi kaasplankje.

Over het wijnhuis Villa San Carlo:

De wijngaard van Villa San Carlo ligt ten oosten van Verona op de heuvels van een naar het westen gerichte heuvel, ten midden van zo'n 70 hectare prachtige natuur. De wijngaard bestaat uit mooie authentieke terrassen, een mooie olijfgaard en een prachtig stukje bos. 
De wijngaard is typisch voor de streek met een wisselend hoogteverschil en een kalkachtige bodem. De ideale voedingsbodem om prachtige Valpolicella wijnen te maken. 
Deze wijngaard zou een massaproductie kunnen ambieeren qua volume maar heeft ervoor gekozen om enkel kwalitatieve producten te maken en daar telkens de beste druiven voor te gebruiken.

Bekijk hier alle wijnen van dit wijnhuis>  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen