Villa San Carlo Amarone della Valpolicella

Dit is een diep robijnrode wijn met heldere reflecties. De aroma's zijn vol krachtige aroma's. Ontdek geuren van balsamico, zwarte bessen en zwarte kersen en een beetje kruidigheid. In de mond is deze wijn zijdezacht met een beetje kokos en een vle... ...Meer informatie

Hoe proeft deze Amarone della Valpolicella:

De druiven voor deze wijn werden handmatig geselecteerd en mochten vervolgens zo'n 120 dagen rusten en dit op een hoogte van 120 meter. Daarna werden ze gefermenteerd gedurende 30 dagen op een temperatuur tussen 16 en 20 graden. Daarna kreeg de wijn een rijping van zo'n 24 maanden in Franse eiken vaten. De tweede rijping duurde nog eens een jaar. Het resultaat is een diep robijnrode wijn met heldere reflecties. De aroma's zijn vol krachtige aroma's. Ontdek geuren van balsamico, zwarte bessen en zwarte kersen en een beetje kruidigheid. In de mond is deze wijn zijdezacht met een beetje kokos en een vleugje mineraliteit in de finish. 

Druivenras:

45% Corvina, 35% Corvinone, 10% Rondinella en 10% andere druiven. 

Houtrijping:

Gedurende 24 maanden gerijpt in Franse eiken vaten.

Gastronomie bij deze rode wijn:

Geniet optimaal van deze wijn bij wild, rood vlees en kazen. 

Over het wijnhuis Villa San Carlo:

De wijngaard van Villa San Carlo ligt ten oosten van Verona op de heuvels van een naar het westen gerichte heuvel, ten midden van zo'n 70 hectare prachtige natuur. De wijngaard bestaat uit mooie authentieke terrassen, een mooie olijfgaard en een prachtig stukje bos. 
De wijngaard is typisch voor de streek met een wisselend hoogteverschil en een kalkachtige bodem. De ideale voedingsbodem om prachtige Valpolicella wijnen te maken. 
Deze wijngaard zou een massaproductie kunnen ambieeren qua volume maar heeft ervoor gekozen om enkel kwalitatieve producten te maken en daar telkens de beste druiven voor te gebruiken.

Bekijk hier alle wijnen van dit wijnhuis>  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen