Vermilium Barbaresco Riserva

Mooie robijnrode kleur die neigt naar een granaatachtige kleur. Betovert het glas door zijn expressieve neus met viooltjes en rozen. Wat een body in deze krachtige Italiaanse wijn met zijn donker rood fruit. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse rode wijn:

Mooie robijnrode kleur die neigt naar een granaatachtige kleur betovert het glas gevolgd met zijn expressieve neus met viooltjes en rozen. Verder nog intense aroma’s van rood fruit, portie kruiden en fijne houttoetsen. Wij raden aan deze krachtpatser minstens 30 minuten voor serveren te openen en te decanteren.

Wat een body in deze krachtige Italiaanse wijn met zijn donker rood fruit, kruiden en schitterend geïntegreerde houttoetsen presenteert hij de Nebbiolo druif op zijn best. Krachtige maar zeer fijne en lange afdronk maken hem een topper uit Italië.

Druivenras:

100% Nebbiolo

Houtrijping:

Voor 12 maanden gerijpt in nieuwe, Franse en Sloveense eiken vaten. Nadien rijpte deze wijn nog 12 maanden verder in de fles.

Lekker bij deze wijn:

Heel lekker bij lamsbout, T-bone steak, gekruid en rood vlees en krachtige wildgerechten.

Over de wijnstreek Piëmonte:

De Italiaanse streek Piëmonte is een internationaal gewaardeerd wijngebied en is met Toscane het meest gegeerde gebied. Het is dan ook in deze streek dat de Barolo wordt gemaakt, deze uitzonderlijke krachtpatser staat bekend als koning onder de Italiaanse wijnen.

Over het wijnhuis Terre del Barolo:


Terre del Barolo werd opgericht in 1958 door Arnaldo Rivera, een voormalige leerkracht en verzetsstrijder die een cooperatie aangaan met de lokale boeren in de directe omgeving. 

In het begin was deze manier van samenwerking zwaar voor alle betrokken partijen, maar vanaf de eerste succesvolle oogsten gingen steeds meer boeren in de omgeving overstag. Het aantal steeg snel van 22 naar 362 boeren. Op deze manier behouden veel kleine wijnboeren de mogelijkheid om hun eigen terrein te bewerken. Het totale oppervlak, gelegen tussen de prachtige heuvels van Alba en Barolo, dat ter beschikking staat van Terre del Barolo is zo'n 600 hectare. 

De voornaamste wijn die word geproduceerd is de Barolo, die zijn rijping ondergaat in vaten van Sloveens eiken in de eigen kelders. Andere wijnen die worden geproduceerd: Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba en Barbera d'Alba. In kleinere hoeveelheden is Verduno Pelaverga, Freisa, Grignolino, Favorita en Chardonnay

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen