Two Vines Shiraz

Prachtig en weelderige Shiraz in een nieuwe stijl. Levendige aroma's van rijp fruit zoals pruimen en kersen. Een geoefende neus ontdekt ook wat witte peper, chocolade en karamel. 
Een sappige, ronde smaak die perfect in balans is. Een mooi vanilletoetsje ...Meer informatie

Proefnotities van deze Amerikaanse Shiraz:

Prachtig en weelderige Shiraz in een nieuwe stijl. Levendige aroma's van rijp fruit zoals pruimen en kersen. Een geoefende neus ontdekt ook wat witte peper, chocolade en karamel. 
Een sappige, ronde smaak die perfect in balans is. Een mooi vanilletoetsje maakt de wijn compleet. 

Druivenras:

100% Shiraz

 

Houtrijping:

De wijn kreeg 11 maanden houtrijping in een mix van Franse en Amerikaanse eiken vaten.

 

Lekker bij deze Shiraz:

Superlekker bij een zomerse barbecue, kruidige gerechten, Mexicaanse keuken of een eenvoudige pizza of pasta.

 

Over de wijnstreek Columbia Crest:

Two Vines heeft een wijngaard aan de oost- en westkust van de Verenigde Staten, deze Shiraz komt van de westkust, meer specifiek Washington State.
De wijnstokken hier zien enorm af van een broeierig hete zon en slechts 150 mm regen per jaar. Columbia Crest werd in 1983 opgericht in Washington State aan de Amerikaanse Westkust. Het was één van de eerste wineries die er druiven aanplantte. Columbia Crest groeide in de volgende decennia via verschillende mijlpalen uit tot één van de belangrijke wineries in de USA. 

 

Over het wijnhuis Two Vines:

Columbia Crest produceerde pas in 1988 z'n eerste rode wijnen en werd reeds 2 jaar later door wijnlegende Robert Parker vereerd met een plaatsje tussen de 25 beste wineries in de wereld. De 25 ha wijngaarden van Columbia Crest behoren tot de beste van de regio Washington State. Nochtans zien de stokken enorm af onder de uiterst beperkte regenval.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen