Trapiche Torrontés

In het glas ontdekt u een mooie groen-gele kleur met gouden tinten. In de neus verwelkomen aroma’s van bloemen en citrusvruchten u. Dit is een elegante, frisse, maar toch ook droge witte wijn. Deze Torrontés is mooi in balans.  ...Meer informatie

Proefnotities van deze Argentijnse Torrontés:

In het glas ontdekt u een mooie groen-gele kleur met gouden tinten. In de neus verwelkomen aroma’s van bloemen en citrusvruchten u. Dit is een elegante, frisse, maar toch ook droge witte wijn. Deze Torrontés is mooi in balans. 
 

Druivensoort:

100% Torrontés Riojano

Lekker bij deze Torrontés:

Deze witte wijn is een fijne aperitiefwijn. Combineren bij een kruidig gerecht of bij sushi gaat ook prima.

Over het wijnhuis Trapiche:

De druiven van dit wijnhuis werden nooit en op geen enkel moment behandeld met pesticiden en biologische wijnteelt in het algemeen is heel belangrijk. 

Ook de wijnbouwers van deze wijngaard zijn geemigreerde Europeanen. In dit geval hebben zij zich gevestigd op de hellingen van het Andesgebergte. 

In de jaren 1980 ging het een tijdje slecht met de Argentijnse economie en daar had ook de wijnbouw onder te lijden. De overheid startte toen met een campagne om oudere Malbec-ranken weer opnieuw onder de aandacht te brengen. 
Innovatieve technologie en buitenlandse investeringen zorgden voor een revival en nu zorgt de Malbec ervoor dat alle Argentijnse wijnen weer de internationale aandacht krijgen die ze verdienen. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Vissers Geplaatst op 11 Oktober 2018 at 23:03

Het jaar 2015 was deze wijn gewoon super. Nu wel iets minder.


Marjolein Kosters Geplaatst op 4 Januari 2018 at 15:09

We drinken graag een droge witte wijn en dat hoeft niet altijd Chardonnay te zijn. Deze werd ons aanbevolen via de chat en beviel ons zeker.


3.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen