Torre d'Orti Rosso

Een diepe rode en levendige kleur. In de neus vinden we toetsen terug van kersen en wilde bosbessen. In de mond is deze wijn mooi in balans en zeer krachtig. Kortom, een heel lekkere wijn uit Veneto. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse wijn:

Een diepe rode levendige kleur. In de neus vinden we toetsen terug van kersen en wilde bosbessen. In de mond is deze wijn mooi in balans en zeer krachtig.

Druivenras:

65% Corvina - 35% Rondinella

Houtrijping:

Voor 12 maanden gerijpt in deels nieuwe eiken vaten en deels in 2de jaars vaten van 20hl.

Gastronomie bij deze rode wijn:

Deze typische krachtige wijnen zijn ideaal voor bij een kruidige BBQ, rundsvlees, lamsbout en wild.

Over de wijnstreek:

Eeuwenlang is de naam Torre d’orti reeds gekend op landkaarten en wijst op een gebied op de heuvels nabij het dorp Marcellise. Deze plek  heeft een geweldig uitzicht en werd destijds gekozen door de kasteelheer van Montorio als dé plek om een uitkijktoren te bouwen om de veiligheid te handhaven tegen mogelijke vijanden.

Eeuwen later werd deze zelfde plek gebruikt door lokale boeren voor de teelt van olijven, druiven en granen.  De familie Piona heeft onlangs de grond gekocht van de voormalige wachttoren en heeft zo ook de historische naam Torre d’orti meegekregen voor het landgoed.

Op dit landgoed hebben ze alles herplant met wijnstokken voor de productie van de bekende Valpolicella wijnen. Hiervoor is de grond uiterst geschikt door de typische rode aarde gecombineerd met wit krijt. De combinatie van de speciale grond met de hoogte van het landgoed geeft de druiven een zeer lage PH-waarde of zuurtegraad om zo een een mooie balans te vinden voor een zeer elegante wijn, die je makkelijk ook voor een tijdje kan bewaren.

Over het wijnhuis Cavalchina:

Cavalchina is oorspronkelijk gestart als een landbouwvennootschap in de jaren 1900 toen ze de aankoop deden van hun eerste wijngaarden. Pas later werd er een kelder gebouwd in de oorspronkelijke distilleerderij welke in gebruik is geweest tot 1967.

In de jaren '60 heeft het wijnhuis en de familie Piona werk gemaakt om de Custoza te heropwaarderen aangezien ze vonden dat deze te weinig erkenning kreeg als witte wijn. Ze waren dan ook de eerste producenten die hun witte wijn maakten van Fernanda , Trebbiano en Garganega met de naam Custoza op het label en promootte zo de wijn in de belangrijke steden in Italië zoals Rome, Milaan, etc…

In een later stadium heeft de familie Piona ook de labels Torre D’Orti en Prendina gehuisvest.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cavalchina > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen