Torre d’Orti Amarone della Valpolicella

Amarone is een hemelse ervaring in expressie en complexiteit, rijk en intens maar zo heerlijk rijp en rond met zoet getinte kersen en wat een verfijning, top klasse. Volgens oude traditie worden de druiven voor Amarone gedroogd in houten bakjes. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Amarone wijn:

Amarone is een hemelse ervaring in expressie en complexiteit, rijk en intens maar zo heerlijk rijp en rond met zoet getinte kersen en wat een verfijning, top klasse.

Volgens oude traditie worden de druiven voor Amarone gedroogd in kleine houten bakjes, bij Torre d’Orti gaan ze een stap verder om nog meer complexiteit te verkrijgen.
Niet alleen laten ze de druiven extra lang drogen maar ze worden ook gedroogd 350 meter boven de zeespiegel in een kleine hut waar het optimale klimaat zorgt voor een echte natuurlijke droging.

Amarone is een heel bijzondere wijn, een echte meditatie wijn, schenk een glaasje in en geniet van deze hemelse ervaring.

Druivenras:

40% Corvina - 35% Corvinone – 15% Rondinella – 10% Oseleta


Houtrijping:

Deze wijn rijpte gedurende 24 maanden in nieuwe Franse eiken vaten van 225 liter. 


Gastronomie bij deze Italiaanse wijn:

Deze krachtpatser kan je het best nuttigen bij krachtige wildgerechten, lekker gekruid zacht gebakken rundsvlees en is een perfecte afsluiter voor na het eten. Onwaarschijnlijk!!!

Over de wijnstreek Veneto:

Eeuwenlang is de naam Torre d’orti reeds gekend op landkaarten en wijst op een gebied op de heuvels nabij het dorp Marcellise. Deze plek  heeft een geweldig uitzicht en werd destijds gekozen door de kasteelheer van Montorio als dé plek om een uitkijktoren te bouwen om de veiligheid te handhaven tegen mogelijke vijanden.

Eeuwen later werd deze zelfde plek gebruikt door lokale boeren voor de teelt van olijven, druiven en granen.  De familie Piona heeft onlangs de grond gekocht van de voormalige wachttoren en heeft zo ook de historische naam Torre d’orti meegekregen voor het landgoed.

Op dit landgoed hebben ze alles herplant met wijnstokken voor de productie van de bekende Valpolicella wijnen. Hiervoor is de grond uiterst geschikt door de typische rode aarde gecombineerd met wit krijt. De combinatie van de speciale grond met de hoogte van het landgoed geeft de druiven een zeer lage PH-waarde of zuurtegraad om zo een een mooie balans te vinden voor een zeer elegante wijn, die je makkelijk ook voor een tijdje kan bewaren. 

Over het wijnhuis Cavalchina:

Cavalchina is oorspronkelijk gestart als een landbouwvennootschap rond 1900 toen ze de aankoop deden van hun eerste wijngaarden. Pas later werd er een kelder gebouwd in de oorspronkelijke distilleerderij welke in gebruik is geweest tot 1967.

In de jaren 60 heeft het wijnhuis en de familie Piona werk gemaakt om de Custoza te heropwaarderen aangezien ze vonden dat deze te weinig erkenning kreeg als witte wijn. Ze waren dan ook de eerste producenten die hun witte wijn maakten van Fernanda , Trebbiano en Garganega met de naam Custoza op het label en promootte zo de wijn in de belangrijke steden in Italië zoals Rome, Milaan, etc…

In een later stadium heeft de familie Piona ook de labels Torre D’Orti en Prendina gehuisvest.

Ontdek hier alle andere wijnen van dit wijnhuis > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Frans Offermans Geplaatst op 29 Augustus 2017 at 21:25

Voor een Amarone van deze kwaliteit heeft de wijn natuurlijk een prachtige prijs. We leerden deze kennen tijdens een proeverij en waren aangenaam verrast.


Vanovertveldt Geplaatst op 24 Oktober 2015 at 11:14

Fantastische wijn.Niet goedkoop maar is zijn prijs waard en moet je eens proeven.Een echte smaakbom.


Dave Vangenugten Geplaatst op 1 Oktober 2014 at 13:20

Dit is natuurlijk een absolute klassewijn, daar is geen twijfel aan. De prijs waarvoor we deze hier kunnen kopen, is helemaal fijn en daarvoor blijven we deze bestellen.


5 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen