Tibor Gal Kadarka

Als je enkel naar de kleur kijkt, zou je denken dat je een Pinot Noir aan het drinken bent, maar het verschil is groter dan het lijkt aangezien deze Kadarka iets kruidiger is. In de neus en in de mond veel rood fruit,  blauwe bessen, hints van tijm en roz ...Meer informatie

Omschrijving van deze Hongaarse rode wijn:

Als je enkel naar de kleur kijkt, zou je denken dat je een Pinot Noir aan het drinken bent, maar het verschil is groter dan het lijkt aangezien deze Kadarka iets kruidiger is. In de neus en in de mond veel rood fruit,  blauwe bessen, hints van tijm en rozemarijn.  Zeer aromatisch en vol van smaak, elegant en toch intens, een mooi evenwicht! Door zijn lichte houtopvoeding van 3 maanden op Hongaarse eik, is deze wijn ook perfect om lichtjes gekoeld te drinken. 

 

Druivenras:

100% Kadarka

Gastronomie:

Lekker bij verschillende gerechten zoals bij het betere gevogelte zoals fazant, maar evenzeer bij lamsvlees, bij diverse stoofpotjes en uiteraard bij goulash. Maar ook bij steak tartare en charcuterie.


Over de wijnstreek:

In het noordoosten van Hongarije ligt de mooie stad Eger met bijhorende wijngebied wordt Egeri (“van Eger”). Eger is bekend voor de invallen op haar kasteel door de Ottomanen in de 16e eeuw.
Wat wijn betreft is Egeri vooral bekend om zijn “stierenbloed”, de Egeri Bikaver, maar tegenwoordig ook voor zijn witte tegenhanger, de Csillag.
De streek heeft een koud klimaat, met strenge winters maar ook warme zomers. De bodem is gevarieerd en grotendeels vulkanisch van oorsprong en bestaat ondermeer uit kalksteen en leem.


Over het wijnhuis Tibor Gal:

Tibor Gal de oude heeft zijn sporen verdiend in Zuid-Afrika en Italië, waar hij keldermeester was van 1989 tot 1993 bij Tenuta dell’Ornellaia, een bekende Super Tuscan.
Nadat hij in 2005 in Zuid-Afrika verongelukte, zette zijn zoon Tibor junior het levenswerk van zijn vader verder op het moderne wijndomein bij Eger.
Tibor Gal is een van de domeinen die het voortouw nam, en nog steeds neemt, bij de heropleving van inheemse Hongaarse druivenrassen, zoals Kadarka, Kekfrankos en Leanyka.
Junior is al even begeesterd en gedreven als zijn vader. Hij heeft grootse plannen voor een ecologische wijnmakerij en een museum gewijd aan de Bikaver wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen