Tibor Gal Csillag

Deze bleekgele wijn heeft in de neus aangename geuren van lentebloesem, limoen, druifjes en zelfs een beetje munt. In de mond ontdekken we een volle frisse wijn met wit fruit zoals peer, perzik, rijpe banaan maar ook sinaasappel, amandel aangevuld met fri ...Meer informatie

Omschrijving van deze Hongaarse witte wijn:

Deze bleekgele wijn heeft in de neus aangename geuren van lentebloesem, limoen, druifjes en zelfs een beetje munt. In de mond ontdekken we een volle frisse wijn met wit fruit zoals peer, perzik, rijpe banaan maar ook sinaasappel, amandel aangevuld met frisse zuurtjes.

 

Druivenras:

Leanyka, Kiralyleanika, Cserszegi fuszeres, Pinot Gris, Pinot Blanc, Traminer, Harslevelu en Zenit.

Gastronomie:

Een echt verfrissend zomerdrankje, uitstekend geschikt voor tuin- en zwembadfeesten. Een geweldige metgezel bij lichte voorgerechten, salades en lichte visgerechten.


Over de wijnstreek:

In het noordoosten van Hongarije ligt de mooie stad Eger met bijhorende wijngebied wordt Egeri (“van Eger”). Eger is bekend voor de invallen op haar kasteel door de Ottomanen in de 16e eeuw.
Wat wijn betreft is Egeri vooral bekend om zijn “stierenbloed”, de Egeri Bikaver, maar tegenwoordig ook voor zijn witte tegenhanger, de Csillag.
De streek heeft een koud klimaat, met strenge winters maar ook warme zomers. De bodem is gevarieerd en grotendeels vulkanisch van oorsprong en bestaat ondermeer uit kalksteen en leem.


Over het wijnhuis Tibor Gal:

Tibor Gal de oude heeft zijn sporen verdiend in Zuid-Afrika en Italië, waar hij keldermeester was van 1989 tot 1993 bij Tenuta dell’Ornellaia, een bekende Super Tuscan.
Nadat hij in 2005 in Zuid-Afrika verongelukte, zette zijn zoon Tibor junior het levenswerk van zijn vader verder op het moderne wijndomein bij Eger.
Tibor Gal is een van de domeinen die het voortouw nam, en nog steeds neemt, bij de heropleving van inheemse Hongaarse druivenrassen, zoals Kadarka, Kekfrankos en Leanyka.
Junior is al even begeesterd en gedreven als zijn vader. Hij heeft grootse plannen voor een ecologische wijnmakerij en een museum gewijd aan de Bikaver wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen