The Grande Provence

De topwijn van het domein! Een unieke blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. Enkel de beste druiven werden voor de parel van het huis geselecteerd. Een echte multi-dimensionele wijn, excellent in balans, vol en gecompliceerd. ...Meer informatie

Beschrijving van deze rode wijn van Grande Provence:

De topwijn van het domein! Een unieke blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. Enkel de beste druiven voor de parel van het huis geselecteerd. Een echte multi-dimensionele wijn, excellent in balans, vol en gecompliceerd.

Zowel in de neus als in de mond ontpoppen zich aroma’s van pruimen, munt, donkere chocolade, kruiden, witte peper en een snuifje uit een sigarendoos. Op de tong voelt hij zacht aan met een blijvende, plakkende afdronk.

Druivenras:

40% Cabernet Sauvignon – 60% Merlot

Houtrijping:

18 maanden gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten van 225 liter.

Awards:

  • 2010 - Michelangelo Wine Award
  • 2010 – Silver Medal Concours de Bruxelles
  • 2010 – Time Magazine, Best Bordeaux Style Red Blend Trophy

Gastronomie:

Steeds een perfecte match bij rood vlees, gerechten van wild met stevige doch niet te gekruide sauzen.

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben.

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

Over het wijnhuis Grande Provence:

Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is. Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij.

Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner. Het wijndomein heeft een 30 hectare aan wijngaarden die beheert worden door wijnmaker Karl Lambour. Karl Lambour heeft reeds een zeer indrukwekkende carrière achter de rug in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, zo was hij onder andere wijnmaker bij The Bergkelder, Zevenwacht, Meerendal, Constantia Glen en Holden Manz.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen