The Grande Provence Noble Blanc

Absolute topwijn van superbe klasse. Rijke en volle body, dit is een witte wijn die intrigeert en een absolute aanwinst voor iedere collectie.  ...Meer informatie

Beschrijving van deze rode wijn van Grande Provence:

Absolute topwijn van superbe klasse. Rijke en volle body, dit is een witte wijn die intrigeert en een absolute aanwinst voor iedere collectie. 
De wijn is gemaakt met 56% Chenin Blanc van wijnranken van gemiddeld 32 jaar oud. Alle druiven werden met de hand geselecteerd. Deze wijn werd apart opgeslagen in kleine eiken vaten en dat gedurende 1 jaar. 

De overige 44% Viognier komt van de hoogste hellingen van de bergen in Franschhoek. Deze druiven werden dan ook weer apart geplukt en opgeslagen in oudere Franse eiken vaten en dat gedurende een jaar. 

De verhouding 56/44 werd zorgvuldig geselecteerd om het lekkerste resultaat te behalen. 

 

Druivenras:

56% Chenin Blanc & 44% Viognier 

 

Houtrijping:

De wijn van beide druiven werden gedurende een jaar op eiken vaten opgeslagen. 

 

Awards:

  • 4 stars – Platter Wine Guide 2015 
  • Bronze – SA Veritas Wine Awards, October 2014

 

Gastronomie:

Een heerlijke wijn die goed te combineren valt met schelp- en schaaldieren, een lekkere pot mosselen of een lekkere brood met zeezout vers uit de oven. 

 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

 

Over het wijnhuis Grande Provence:

Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is. Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij. 

Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner. Het wijndomein heeft een 30 hectare aan wijngaarden die beheert worden door wijnmaker Karl Lambour. Karl Lambour heeft reeds een zeer indrukwekkende carrière achter de rug in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, zo was hij onder andere wijnmaker bij The Bergkelder, Zevenwacht, Meerendal, Constantia Glen en Holden Manz.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Lisbet Geplaatst op 7 Augustus 2018 at 21:13

We kochten hier 2 flessen van met een kistje voor een verjaardag, topcadeau. Vlotte levering en fijne service!


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen