The Goatfather

Deze Goatfather is een Zuid-Afrikaanse wijn met een zeer aanwezige Mediterraanse flair. De kleur is prachtig helder rood. In de neus ontdekt u veel rode kersen, vanille door de houtrijping met wat kruidigheid achteraan. De body is medium lang, waarbij de ...Meer informatie

Proefnotities van deze Zuid-Afrikaanse wijn:

Dit is bijna een Italiaanse wijn want bevat o.a. Sangiovese, Nebbiolo en Barbera. De naam van deze wijn is uiteraard ludiek maar de opzet of reden achter deze naam is wat nobeler dan enkel een ludieke woordspeling op Cotes du Rhone. De eigenschap van een geit om altijd op zoek te blijven gaan naar iets lekkers was de basis van deze wijn. 

Deze Goatfather is een Zuid-Afrikaanse wijn met een zeer aanwezige Mediterraanse flair. De kleur is prachtig helder rood. In de neus ontdekt u veel rode kersen, vanille door de houtrijping met wat kruidigheid achteraan. De body is medium lang, waarbij de smaken van rood fruit de overhand hebben. 

 

Houtrijping:

Alle druiven werden samengebracht in Frans en Amerikaanse eiken vaten en dat gedurende zo'n 16 maanden en werd vervolgens gefilterd voor botteling. 

 

Druivenras:

Sangiovese 50%, Cabernet Sauvignon 27%,  Barbera 14% en Nebbiolo 9%

 

Lekker bij deze rode wijn:

Deze wijn past lekker bij romige pasta's of gerechten met rood vlees en tomaten. De ultieme combinatie is een lekkere lasagna. 

Over wijnhuis Fairview: 

Een indrukwekkend wijnhuis! De eerste wijn op dit domein werd al in 1699 gemaakt, weliswaar door een andere familie dan nu. Na zijn aankomst in 1902 nam Charles Back, een immigrant uit Litouwen, het wijnhuis over in 1937. In 1996 werd dezelfde Charles Back, na Nelson Mandela, tot meest influentiele man in Zuid-Afrika bekroond. Een enorme eer. 
Het wijnhuis, waar trouwens ook veel geiten worden gehouden, is ondertussen het meest bekroonde wijnhuis van Zuid-Afrika. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen