Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba

Opent met een robijnrode kleur, een heel intense neus met viooltjes, rode bessen, kruiden en aardse trekken. Je ruikt als het ware het terroir in de wijn, een echte benadrukking van het aardse heel complex weergegeven. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Nebbiolo wijn:

Opent met een robijnrode kleur, een heel intense neus met viooltjes, rode bessen, kruiden en aardse trekken. Je ruikt als het ware het terroir in de wijn, een echte benadrukking van het aardse heel complex weergegeven.

Deze Italiaanse rode wijn is dan ook een topjuweel, een wijn met persoonlijkheid en karakter.

Druivenras:

100% Nebbiolo

Houtrijping:

Deze wijn rijpte voor 12 maanden in voor 60% grote eiken ’casks’ en 40% in Franse, nieuwe vaten van 225l.

Lekker bij deze wijn uit Piëmonte:

Ideaal bij alle wild, entrecôte, gerechten met truffel en rood vlees. Tevens lekker bij crèmige kazen.

Over de wijnstreek:

De Italiaanse streek Piëmonte is een internationaal gewaardeerd wijngebied en is met Toscane het meest gegeerde gebied. Het is dan ook in deze streek dat de Barolo wordt gemaakt, deze uitzonderlijke krachtpatser staat bekend als koning onder de Italiaanse wijnen.

Over het wijnhuis:

Terre del Barolo werd opgericht in 1958 en is een hechte samenwerking van 400 boeren en 600 hectare aan wijngaarden die gelegen zijn tussen de prachtige heuvels van Alba en in Barolo aan de oevers van de rivier.

Dit huis werd al meermaals de hemel in geprezen door verschillende recensies zoals in de Gambero Rosso, de referentie voor Italiaanse wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Ans Dominicus Geplaatst op 5 Januari 2015 at 13:57

We hebben deze wijn samen met Piemonte besteld om te kunnen vergelijken en waren zeer gecharmeerd van deze wijn. We gaan ze nog bestellen.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen