Terre del Barolo Le Terre DOCG

Deze Barolo werd gemaakt van 100% Nebbiolo van de beste wijngaarden van de 11 dorpen rond Alba. Door de rijping van 3 jaar, 2 jaar op Slovaakse vaten gevolgd door nog een jaar op de fles, komt de grandeur u direct tegemoet. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse Barolo:

Deze Barolo werd gemaakt van 100% Nebbiolo met druiven van de beste wijngaarden van de 11 dorpen rond Alba. Door de rijping van 3 jaar, 2 jaar op Sloveens vaten gevolgd door nog een jaar op de fles, komt de grandeur u direct tegemoet. De volle body is uitermate goed in balans en zal ervoor zorgen dat bijpassende gerechten nog beter zullen smaken. Maak u klaar voor een smaaksensatie.

Druivenras:

100% Nebbiolo

Awards:

Decanter World Wine Awards winnaar 2017 - 92 punten
Zilveren medaille IWSC Competition 2017 

 

Houtrijping:

Rijping van 2 jaar Sloveense eiken vaten en daarna nog eens 12 maanden in de fles op het domein.

Lekker bij deze Italiaanse wijn:

Rode vleesgerechten, gegrild of geroosterd, vederwild, krachtige of belegen kazen, heerlijk om zo te genieten van de complexiteit.

Over de wijnstreek Piëmonte:

De Italiaanse streek Piëmonte is een internationaal gewaardeerd wijngebied en is met Toscane het meest gegeerde gebied. Het is dan ook in deze streek dat de Barolo wordt gemaakt, deze uitzonderlijke krachtpatser staat bekend als koning onder de Italiaanse wijnen.

Over het wijnhuis Terre del Barolo:

Terre del Barolo werd opgericht in 1958 door Arnaldo Rivera, een voormalige leerkracht en verzetsstrijder die een cooperatie aanging met de lokale boeren in de directe omgeving. 

In het begin was deze manier van samenwerking zwaar voor alle betrokken partijen, maar vanaf de eerste succesvolle oogsten gingen steeds meer boeren in de omgeving overstag. Het aantal steeg snel van 22 naar 362 boeren. Op deze manier behouden veel kleine wijnboeren de mogelijkheid om hun eigen terrein te bewerken. Het totale oppervlak, gelegen tussen de prachtige heuvels van Alba en Barolo, dat ter beschikking staat van Terre del Barolo is zo'n 600 hectare. 

De voornaamste wijn die word geproduceerd is de Barolo, die zijn rijping ondergaat in vaten van Sloveens eiken in de eigen kelders. Andere wijnen die worden geproduceerd: Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba en Barbera d'Alba. In kleinere hoeveelheden is Verduno Pelaverga, Freisa, Grignolino, Favorita en Chardonnay. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Terre del Barolo > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Robert Geplaatst op 25 Oktober 2016 at 16:09

Prachtige Barolo voor deze prijs!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen