Terre del Barolo Castello Barolo Riserva

In het glas een mooie granaatrode kleur. Een karakteristiek aroma voor het terroir, aards en intens. Op het palet noties van truffel, viooltje, cederhout. Een robuuste en lange afdronk kunnen we u verzekeren. TOPWIJN uit Barolo. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse rode wijn:

In het glas een mooie granaatrode kleur. Een karakteristiek aroma voor het terroir, aards en intens.

Op het palet noties van truffel, viooltje, cederhout. Een robuuste en lange afdronk kunnen we u verzekeren.
Een TOPWIJN uit Barolo.

Druivenras:

100% Nebbiolo

Houtrijping:

Voor 4 jaar gerijpt in kleine, Franse nieuwe vaten van 225l en nadien minimum 18 maanden in de fles op het domein.
 

Lekker bij deze Barolo wijn:

Rode vleesgerechten, gegrild of geroosterd, vederwild, krachtige of belegen kazen of heerlijk om zo van te genieten van de complexiteit.

Over de wijnstreek Piëmonte:

De Italiaanse streek Piëmonte is een internationaal gewaardeerd wijngebied en is met Toscane het meest gegeerde gebied. Het is dan ook in deze streek dat de Barolo wordt gemaakt, deze uitzonderlijke krachtpatser staat bekend als koning onder de Italiaanse wijnen.

Over het wijnhuis Terre del Barolo:

Terre del Barolo werd opgericht in 1958 oor Arnaldo Rivera, een voormalige leerkracht en verzetsstrijder die een cooperatie aangaan met de lokale boeren in de directe omgeving. 

In het begin was deze manier van samenwerking zwaar voor alle betrokken partijen, maar vanaf de eerste succesvolle oogsten gingen steeds meer boeren in de omgeving overstag. Het aantal steeg snel van 22 naar 362 boeren. Op deze manier behouden veel kleine wijnboeren de mogelijkheid om hun eigen terrein te bewerken. Het totale oppervlak, gelegen tussen de prachtige heuvels van Alba en Barolo, dat ter beschikking staat van Terre del Barolo is zo'n 600 hectare. 

De voornaamste wijn die word geproduceerd is de Barolo, die zijn rijping ondergaat in vaten van Sloveens eiken in de eigen kelders. Andere wijnen die worden geproduceerd: Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba en Barbera d'Alba. In kleinere hoeveelheden is Verduno Pelaverga, Freisa, Grignolino, Favorita en Chardonnay. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Sommelier D. Geplaatst op 24 April 2015 at 12:02

Castello 2001 geopend in 2015 heeft nog wat tannines en kan eventueel nog een drietal jaren kelderrust genieten om verder te evolueren. Kwaliteit is representatief voor een Barolo aan een correcte prijs van € 37,-


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen