Terre del Barolo Biologico Barbera d'Alba

Een wijn die u met veel plezier reeds jong kunt drinken en toch enige jaren te bewaren. Ontdek de aroma's van kersen, zwarte bramen en truffel. Deze granaatrode wijn heeft in de mond een goede aciditeit. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse rode wijn:

Deze biologische barbera wijn is gemaakt van druiven uit de mooie dorpjes La Morra, Roddi en Verduno. Een wijn die u met veel plezier reeds jong kunt drinken en toch enige jaren te bewaren. Geef deze wijn een minuutje om volledig te openen in het glas en ontdek de aroma's van kersen, zwarte bramen en truffel. Deze granaatrode wijn heeft in de mond een goede aciditeit en balans met een krachtige afdronk.
 

Druivenras:

100% Barbera

Lekker bij deze Barbera d'Alba wijn:

Ideaal bij alle wit vlees, gevogelte en zacht gebakken rood vlees. Tevens lekker bij harde kazen.
 

Over de wijnstreek Piëmonte:

De Italiaanse streek Piëmonte is een internationaal gewaardeerd wijngebied en is met Toscane het meest gegeerde gebied. Het is dan ook in deze streek dat de Barolo wordt gemaakt, deze uitzonderlijke krachtpatser staat bekend als koning onder de Italiaanse wijnen.
 

Over het wijnhuis Terre del Barolo:

Terre del Barolo werd opgericht in 1958 door Arnaldo Rivera, een voormalige leerkracht en verzetsstrijder die een cooperatie aangaan met de lokale boeren in de directe omgeving. 

In het begin was deze manier van samenwerking zwaar voor alle betrokken partijen, maar vanaf de eerste succesvolle oogsten gingen steeds meer boeren in de omgeving overstag. Het aantal steeg snel van 22 naar 362 boeren. Op deze manier behouden veel kleine wijnboeren de mogelijkheid om hun eigen terrein te bewerken. Het totale oppervlak, gelegen tussen de prachtige heuvels van Alba en Barolo, dat ter beschikking staat van Terre del Barolo is zo'n 600 hectare. 

De voornaamste wijn die word geproduceerd is de Barolo, die zijn rijping ondergaat in vaten van Sloveens eiken in de eigen kelders. Andere wijnen die worden geproduceerd: Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba en Barbera d'Alba. In kleinere hoeveelheden is Verduno Pelaverga, Freisa, Grignolino, Favorita en Chardonnay. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Terre del Barolo >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen