Stone Road Shiraz

Dit is een goed gebalanceerde wijn met elegante kruiden. Zacht en vriendelijk palet na een mooie rijping van 10 maanden in kleine eiken houten vaten. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse Shiraz:

Dit is een goed gebalanceerde wijn met elegante kruiden. Zacht en vriendelijk palet na een mooie rijping van 10 maanden in kleine eiken houten vaten. 

Druivenras:

100% Shiraz

Wat te eten bij deze wijn:

Prima bij rood vlees, stoofpotjes en andere wat stevige vleesgerechten, maar probeer deze ook zeker bij een lekker tapasbordje met charcuterie. 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis Louisvale:

Louisvale bevindt zich aan de voet van de prachtige bergen te Stellenbosch in het pittoreske en groene Devon Valley.
Doorheen de jaren heeft de wijngaard zich geprofileerd als een echte specialist in het maken van verschillende stijlen Chardonnay. 
Verschillende delen van de wijngaard worden op verschillende wijzes behandeld om de meest optimale smaken uit de Chardonnay druiven te halen. De druiven voor de Unwooded en Chavant Chardonnay worden telkens geplukt net voor deze volledig rijp zijn. Op deze manier zijn ze iets zoet dan de andere Chardonnaywijnen van Louisvale. De Chardonnay die later worden geplukt, rijpen vervolgens in nieuwe Franse eiken vaten om in volledige harmonie te worden gebotteld. 

De rode druiven worden doorgaans in tanks of ook in kleine nieuwe Franse eiken vaten gerijpt en dit tot 12 maanden. Dit om zoveel mogelijk aroma's vast te houden. 

Van wijngaard Louisvale komen ook de Stone Road wijnen, deze zijn meer voor iedere dag en zijn zeer toegankelijk voor een groot publiek. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Louisvale >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Sarah Deleeuw Geplaatst op 21 September 2016 at 12:55

We leerden Shirazwijnen pas echt kennen na een vakantie in Zuid-Afrika, want vonden dit hiervoor niet zo ons ding. Tegenwoordig drinken we deze wijn graag.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen