Stone Road Sauvignon Blanc

Een typische Sauvignon Blanc uit Stellenbosch. Fris, knisperig in de mond met een mooie structuur. Een goede zuurtegraad zoals het een echte Sauvignon Blanc betaamt. Een lange en sappige afdronk. Stuivende frisse witte wijn boordevol smaken. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid-Afrikaanse wijn:

Een typische Sauvignon Blanc uit Stellenbosch. Fris, knisperig in de mond met een mooie structuur. Een goede zuurtegraad zoals het een echte Sauvignon Blanc betaamt. Een lange en sappige afdronk.

Deze wijn is het bewijs dat ze in Zuid-Afrika van deze druivensoort heel lekkere wijn kunnen maken. Een wijn die zeker de concurrentie aangaat met veel Sauvignon Blanc wijnen uit de Loirestreek. Elk bezoek dat we brengen aan het wijnhuis zijn we verrast van de enorm hoge kwaliteit die we daar zien.

Awards:

Beste Value Wine Challenge.
 

Druivenras:

100% Sauvignon Blanc.

Gastronomische tips voor deze Sauvignon Blanc wijn:

Als een verfrissend aperitief, ideaal bij lichte gerechten, varkensvlees, vis, pasta en salades.

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis Louisvale:

Louisvale bevindt zich aan de voet van de prachtige bergen te Stellenbosch in het pittoreske en groene Devon Valley.
Doorheen de jaren heeft de wijngaard zich geprofileerd als een echte specialist in het maken van verschillende stijlen Chardonnay. 
Verschillende delen van de wijngaard worden op verschillende wijzes behandeld om de meest optimale smaken uit de Chardonnay druiven te halen. De druiven voor de Unwooded en Chavant Chardonnay worden telkens geplukt net voor deze volledig rijp zijn. Op deze manier zijn ze iets zoet dan de andere Chardonnaywijnen van Louisvale. De Chardonnay die later worden geplukt, rijpen vervolgens in nieuwe Franse eiken vaten om in volledige harmonie te worden gebotteld. 

De rode druiven worden doorgaans in tanks of ook in kleine nieuwe Franse eiken vaten gerijpt en dit tot 12 maanden. Dit om zoveel mogelijk aroma's vast te houden. 

Van wijngaard Louisvale komen ook de Stone Road wijnen, deze zijn meer voor iedere dag en zijn zeer toegankelijk voor een groot publiek. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Louisvale > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Marc Bevers Geplaatst op 15 Juni 2017 at 13:01

ideaal om zo te drinken, lekker


Bert Geplaatst op 10 December 2014 at 05:33

Lekker en frisse witte wijn. Wat een snelle en verzorgde levering, de wijndozen zitten allemaal nog eens verpakt in een extra doos.


Wildert Geplaatst op 18 November 2014 at 18:50

Leuke frisse wijn en een etiket dat perfect past bij ons wielrennersclubje! Bedankt voor de aanbeveling voor onze kaas en wijn-avond.


4.35 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen