Stone Road Cabernet Sauvignon

Een goed gerijpte wijn, makkelijk om te drinken. Een krachtige doch soepele wijn met lekkere aroma’s van pruimen en zwarte bessen. 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten van 225 liter. Winnaar Best Value Wine Award Zuid Afrika. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse wijn:

Een schitterend boeket van aroma's van donker en zwart fruit, denk hierbij vooral aan bosbessen, braam en pruimen. Verder vinden we ook specerijen als zwarte peper terug. In de verte ook lichte vanille en cederhout, deze komen van de houtrijping die de wijn krijgt.

In de mond komt dit allemaal mooi terug en het is een smakelijke wijn. De tannines zijn prominent aanwezig en proeven heel volwassen. De afdronk is schitterend en goed in evenwicht, de wijn blijft lang nasmaken.

Awards:

Beste Wine Value Award

Druivenras:

100% Cabernet Sauvignon

Houtrijping van deze Cabernet Sauvignon:

12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten van 225 liter.

Wat eten bij deze wijn:

Rood vlees, stoofpotjes en door velen gezien als een perfecte wijn voor bij de barbecue en om van te genieten na de maaltijd. 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis Louisvale:

Louisvale bevindt zich aan de voet van de prachtige bergen te Stellenbosch in het pittoreske en groene Devon Valley.
Doorheen de jaren heeft de wijngaard zich geprofileerd als een echte specialist in het maken van verschillende stijlen Chardonnay. 
Verschillende delen van de wijngaard worden op verschillende wijzes behandeld om de meest optimale smaken uit de Chardonnay druiven te halen. De druiven voor de Unwooded en Chavant Chardonnay worden telkens geplukt net voor deze volledig rijp zijn. Op deze manier zijn ze iets zoet dan de andere Chardonnaywijnen van Louisvale. De Chardonnay die later worden geplukt, rijpen vervolgens in nieuwe Franse eiken vaten om in volledige harmonie te worden gebotteld. 

De rode druiven worden doorgaans in tanks of ook in kleine nieuwe Franse eiken vaten gerijpt en dit tot 12 maanden. Dit om zoveel mogelijk aroma's vast te houden. 

Van wijngaard Louisvale komen ook de Stone Road wijnen, deze zijn meer voor iedere dag en zijn zeer toegankelijk voor een groot publiek. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Louisvale > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Mathias Geplaatst op 3 Februari 2015 at 08:30

Mooie ronde wijn met aangename afdronk. Perfect wijntje voor dagelijks gebruik


Bart & Cindy Geplaatst op 10 December 2014 at 05:42

Krachtige en lekkere rode wijn. Wij hadden tijdens onze reis in Zuid Afrika dit wijnhuis bezocht en zijn blij dat we de wijn hier kunnen bestellen. Wij vinden dit een heel goed wijnhuis en het waren supervriendelijke mensen die allemaal een enorme passie voor wijn hebben.


Marcel Geplaatst op 19 September 2014 at 08:07

Heel lekkere rode wijn en snelle levering


4.35 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen