Ontdek ons heerlijk assortiment Bordeauxwijnen!

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon.

Alle bordeauxwijnen zijn samengesteld uit meerdere druivenrassen. De samenstelling wisselt, afhankelijk van de oogstresultaten. Hierdoor kunnen de wijnproducenten ieder jaar een hoog kwaliteitsniveau halen. Oogstproblemen met een bepaald ras kunnen ze compenseren met andere rassen, die dat jaar meer succes hebben.

De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

Door de ligging aan grote rivieren als de Dordogne, Garonne en Gironde hebben de wijngaarden gemakkelijk toegang tot voldoende water.

Ontdek ons heerlijk assortiment Bordeauxwijnen!

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon.

Alle bordeauxwijnen zijn samengesteld uit meerdere druivenrassen. De samenstelling wisselt, afhankelijk van de oogstresultaten. Hierdoor kunnen de wijnproducenten ieder jaar een hoog kwaliteitsniveau halen. Oogstproblemen met een bepaald ras kunnen ze compenseren met andere rassen, die dat jaar meer succes hebben.

De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

Door de ligging aan grote rivieren als de Dordogne, Garonne en Gironde hebben de wijngaarden gemakkelijk toegang tot voldoende water.