Santa Ana Moscato

Fantastisch fijn zoet wijntje. Veel aangename aroma's met o.a. rijpe perzik en veel bloemige aroma's. Er is een klein zuurtje aanwezig die de zoete smaak mooi in balans brengt. ...Meer informatie

Over deze Zuid-Afrikaanse half zoete witte wijn:

Fantastisch fijn zoet wijntje. Veel aangename aroma's met o.a. rijpe perzik en veel bloemige aroma's. Er is een klein zuurtje aanwezig die de zoete smaak mooi in balans brengt.

Druivenras:

100% Muscat 
 

Deze wijn past goed bij: 

Ideaal bij kruidige Aziatische of Mexicaanse gerechten en bij fruitdesserts.
 

Over de wijnstreek Mendoza:

Mendoza is het belangrijkste wijngebied van Argentinië, driekwart van de wijngaarden is hier gelegen en dit op hoogtes tussen 900 en 1500 meter. Door de vele immigranten vinden we hier verschillende druivensoorten terug.

Het ontbreken van extreem hoge temperaturen op de berghellingen zorgt ervoor dat de druiven een sterk aroma hebben. Vooral de Malbec doet het goed en is verreweg de meest aangeplante blauwe druif.

 

Over het wijnhuis Bodegas Santa Ana:

Bodegas Santa Ana is één van de grootste wijnhuizen in Argentinië. Ze beheren méér dan 100ha wijngaarden en hebben een ultra moderne installatie om de wijnen te vinifiëren. Het wijnhuis werd al in 1891 gesticht door Luis Tirraso, een Italiaanse immigrant die het grote geluk ging zoeken in Argentinië.

Een harder werker die uiteindelijk ook zijn geluk gevonden heeft en een primus bodega heeft uitgebouwd. Altijd veel respect gehad voor de kwaliteit en de terroir. In elke wijn komt het karakter van Argentinië op de voorgrond. Vandaag zijn ze gespecialiseerd in het maken van betaalbare wijnen van hoge kwaliteit.Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jeroen Geplaatst op 12 September 2018 at 10:12

Goh, we drinken af en toe graag een 'zoetje' en deze is gewoon lekker


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen