San Felipe Extra Dry Sparkling Wine

Deze droge bubbel is een mooi alternatief voor Champagne. In de neus aroma's van witte perzik en peren, afgerond met wat toast. Deze bubbel werd gemaakt zoals een Charmant, een methode die vaak in Frankrijk wordt gebruikt voor schuimwijnen. De bubbels zij ...Meer informatie

Hoe proeft deze Argentijnse bubbel:

Deze droge bubbel is een mooi alternatief voor Champagne. In de neus aroma's van witte perzik en peren, afgerond met wat toast. Deze bubbel werd gemaakt zoals een Charmant, een methode die vaak in Frankrijk wordt gebruikt voor schuimwijnen. De bubbels zijn mooi fijn en in het glas ziet u een goudgele kleur. 

 

Druivensoort:

50% Chardonnay en 50% Pinot noir 

 

Gastronomie:

Uiteraard top als alternatief. Deze schuimwijn past lekker bij oesters, toastjes met gerookte paling.

 

Over deze Argentijnse wijnstreek Mendoza:

Mendoza is het belangrijkste wijngebied van Argentinië, driekwart van de wijngaarden is hier gelegen en dit op hoogtes tussen 900 en 1500 meter. Door de vele immigranten vinden we hier verschillende druivensoorten terug.

Het ontbreken van extreem hoge temperaturen op de berghellingen zorgt ervoor dat de druiven een sterk aroma hebben.

Over San Felipe:

In 1885 bouwde Felipe Rutini een wijnhuis dat hij de naam ‘La Rural’ gaf. Dat jaar werd er ook een spoorweg aangelegd waardoor het vervoer van de wijn verzekerd was. Felipe Rutini werd een echte wijnpionier.

Momenteel is Bodega La Rural één van de grootste producenten van de kwalitatieve Argentijnse wereld. De unieke combinatie van moderniseren en geschiedenis geeft een prachtig resultaat. Elk jaar worden er bij Bodega La Rural internationale prijzen gewonnen met hun wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen