San Felipe Barrel Select Malbec

Deze karmijnrode wijn kenmerkt zich als volle rode wijn met intense aroma’s van zowel rood als zwart fruit. De wijn kent een mooi evenwicht tussen rijp fruit en zachte tannines. Een aangename mondvullende wijn met lange afdronk. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Argentijnse wijn:

Deze karmijnrode wijn kenmerkt zich als volle rode wijn met intense aroma’s van zowel rood als zwart fruit.

De wijn kent een mooi evenwicht tussen rijp fruit en zachte tannines. Een aangename mondvullende wijn met lange afdronk.

Druivensoort:

100% Malbec

Houtrijping:

9 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten.

Gastronomie:

Steeds een mooie begeleider bij stevige vleesgerechten.

Over deze Argentijnse wijnstreek Mendoza:

Mendoza is het belangrijkste wijngebied van Argentinië, driekwart van de wijngaarden is hier gelegen en dit op hoogtes tussen 900 en 1500 meter. Door de vele immigranten vinden we hier verschillende druivensoorten terug.

Het ontbreken van extreem hoge temperaturen op de berghellingen zorgt ervoor dat de druiven een sterk aroma hebben.

Over San Felipe:

In 1885 bouwde Felipe Rutini een wijnhuis dat hij de naam ‘La Rural’ gaf. Dat jaar werd er ook een spoorweg aangelegd waardoor het vervoer van de wijn verzekerd was. Felipe Rutini werd een echte wijnpionier.

Momenteel is Bodega La Rural één van de grootste producenten van de kwalitatieve Argentijnse wereld. De unieke combinatie van moderniseren en geschiedenis geeft een prachtig resultaat. Elk jaar worden er bij Bodega La Rural internationale prijzen gewonnen met hun wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen