Purato Catarratto - Pinot Grigio - BIO

Het huwelijk tussen deze twee druivensoorten in schitterend. Een bouquet intense aroma's van citrus en exotisch fruit. De smaak is rond en fruitig met een frisse afdronk die aangenaam in de mond blijft hangen. Schitterende biologische wijn. ...Meer informatie

Proefnotities:

Het huwelijk tussen deze twee druivensoorten is schitterend. Een bouquet intense aroma's van citrus en exotisch fruit. De smaak is rond en fruitig met een frisse afdronk die aangenaam in de mond blijft hangen.

De wijngaarden voor de druiven bevinden zich in de regio Trapani. Deze wijngaarden zijn de meest karakteristieke en typische voor dit gebied. Veel zon overdag en de koelte in de nacht, dit zorgt voor druiven van hoge kwaliteit. De wijnstokken op deze wijngaarden hebben allemaal een leeftijd van minstens 20 jaar.

Druivensoort:

60% Catarrato en 40% Pinot Grigio.

Awards:

Gouden medaille Mundus Vini
Gouden medaille International Organic Wine Awards

Gastronomie:

Een aangename aperitief wijn en combineert heel goed bij voorgerechten op basis van vis en zeevruchten. Een aanrader bij de Aziatische keuken.

Over de wijnmaker:

Stefano Chioccioli is de wijnmaker van The Wine People. Elke wijn die buitengaat heeft zijn goedkeuring. Zijn ervaring is ongeëvenaard, hij heeft voor verschillende internationale wijnhuizen gewerkt, zowel grote als kleine en in bijna elk gebied van Italië.

Al zijn wijnen hebben vandaag de dag een groot internationaal succes. Meer dan 70 van zijn wijnen hebben de hoogste waardering gekregen van Gambero Rosso, namelijk "Tre Bicchieri". Robert Parker en The Wine Spectator hebben sommige van zijn wijnen zelfs met 100 punten beloond. Dit is een score die enkel de duurste Château wijnen in Frankrijk krijgen.

Eén van zijn grootste talenten is om bij elke wijn de herkomst en de druivensoort te respecteren, hij zorgt dan ook voor de beste kwaliteit voor alles: van druif tot fles. Hij blijft persoonlijk betrokken bij elke wijn en draagt zijn passie en kennis moeiteloos over aan zijn team wijnmakers.

Over het wijnhuis:

In 2009 besloten Stefano Girelli (Italiaans), Philippe Marx (Frans) en Peter Korsten (Nederlands) om een nieuw bedrijf te starten. Samen hadden ze al veel jaren bij het toonaangevende wijnhuis Casa Girelli gewerkt.

Met een nieuwe focus en blik op de wijnindustrie begonnen ze dit verhaal. Het was heel eenvoudig: in verschillende wijnstreken in Italië de lekkerste wijnen produceren aan gunstige prijzen. Om dit te bereiken, werken ze uiterst efficiënt en gebruiken ze alle kennis die ze hebben.

Het resultaat dat ze al hebben behaald, mag gezien worden. Voor verschillende wijnen hebben ze al de hoogste beoordelingen, medailles en commentaren van wijnjournalisten gehad. Efficiëntie en productiviteit zijn hier de sleutels tot het succes. Wij zijn heel blij om met deze mensen samen te werken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Diane Geplaatst op 8 Juli 2015 at 14:45

Deze druif leren kennen tijdens diner in Dock's Cafe te Antwerpen, nu hier besteld. Heerlijk bij vis!


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen