Proefpakket Zuid-Afrikaans rood

Door de fantastische klimaatomstandigheden in Zuid-Afrika is er een enorme variëteit aan heerlijke wijnen beschikbaar en daarom zijn wij zelf gek op dit samengesteld proefpakket. Het beste van rode Zuid-Afrikaanse wijnen is vertegenwoordigd. ...Meer informatie

Door de fantastische klimaatomstandigheden in Zuid-Afrika is er een enorme variëteit aan heerlijke wijnen beschikbaar en daarom zijn wij zelf gek op dit samengesteld proefpakket. Het beste van rode Zuid-Afrikaanse wijnen is vertegenwoordigd. 

In dit pakket zitten 12 flessen: 

Cape Bridge Cabernet Sauvignon Shiraz
Oude Molen Cabernet Sauvignon
Oude Werf Cabernet Shiraz
Oude Werf Pinotage
Angels Tears Cabernet Merlot Shiraz
Stone Road Cabernet Sauvignon
Stone Road Merlot
Stone Road Shiraz
Hartenberg 'Alchemy' Syrah-Mourvèdre-Grenache
Overgaauw Sheppard's Cottage
Louisvale Dominique

Cape Bridge Cabernet Sauvignon Shiraz:
Heldere en mooie kleur. Een symfonie van aroma’s zoals zwarte bessen en kruiden.

Een zachte textuur, vlezig en verfrissend met volle afdronk en zijdezachte tannines.
Deze wijn is niet voor niets één van onze favoriete huiswijnen. 

Oude Molen Cabernet Sauvignon Shiraz:
Mooie toegankelijke en fruitige wijn met veel aroma's van onder andere braambessen, kersen, rood fruit en kruiden. Fijne zachte afdronk en met rijpe tannines. 

Oude Werf Cabernet Sauvignon Shiraz:
Heldere robijnrode kleur en sappige aroma’s van braambessen, kersen, rood fruit en kruiden in het glas. We proeven een toegankelijke rode wijn vol met sappig rood fruit, heel rijpe tannines in de afdronk wat hem heel smooth en easy maakt.
De beste bodem, de ideale groeicondities in de kustregio. Gecontroleerde temperatuur voor behoud van sappigheid in druiven. Druiven worden omringd met liefde en wijnen worden gemaakt met veel zorg. Dat proef je in deze wijn, een fijne Zuid-Afrikaanse wijn die meer dan lekker is. 

Oude Werf Pinotage:
De Pinotagedruif is natuurlijk de referentiedruif van Zuid-Afrika en dat proeft u ook. Dit is een wijn met een heldere robijnrode kleur en sappige aroma’s van braambessen, kersen, rood fruit en kruiden. We proeven een toegankelijke rode wijn. 

Stone Road Merlot:
Voor liefhebbers van Merlot is dit een echte ontdekking! Deze Merlot heeft namelijk een mooie volle smaak, is goed van kleur en zeer toegankelijk van smaak. Vol met aroma's van pruimen, een mooie robijnrode kleur en zijdezachte afdronk

Stone Road Cabernet Sauvignon
Een goed gerijpte wijn, makkelijk om te drinken. Een krachtige doch soepele wijn met lekkere aroma’s van pruimen en zwarte bessen. 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten van 225 liter. Winnaar Best Value Wine Award Zuid Afrika.

Stone Road Shiraz
Dit is een goed gebalanceerde wijn met elegante kruiden. Zacht en vriendelijk palet na een mooie rijping van 10 maanden in kleine eiken houten vaten. 


Angels Tears Cabernet Merlot Shiraz:
Een makkelijk drinkbare rode wijn met toetsen van rode vruchten, door zijn zachte tannines een heerlijke wijn voor alledag. Zeer zacht en makkelijk lekker drinkbaar. Immens zacht van smaak.

Stone Road Cabernet Sauvignon:
Een schitterende bouquet aroma's van donker en zwart fruit, denk hierbij vooral aan bosbessen, braam en pruimen. Verder vinden we ook specerijen als zwarte peper terug. In de verte ook lichte vanille en cederhout, deze komen van de houtrijping die de wijn krijgt.
In de smaak komt dit allemaal mooi terug en het is een smaakrijke wijn. De tannines zijn prominent aanwezig en proeven heel volwassen. De afdronk is schitterend en goed in evenwicht, de wijn blijft lang nasmaken.

Hartenberg 'Alchemy' Syrah-Mourvèdre-Grenache:
Deze wijn is zwoel en vol met lagen van zoet rood fruit. Een fijn parfum is er te ontdekken in het glas, gevolgd door kruiden. Dit is een mooie gebalanceerde wijn. 
De Syrah druif zorgt voor een stevige basis door de productie op kleiachtig terroir. De Mourvedre druif geeft de wijnen een zijdezacht gevoel en de Grenache druif zorgt voor de zachte afdronk.  

Overgaauw Sheppard's Cottage
Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot, waar een minimum aan rijping op eiken houten vaten is gebruikt om het terroir nog goed te kunnen belichamen.
De Cabernet Sauvignon bezorgt de wijn een goede structuur en aroma’s van zwarte bosbessen, terwijl de Merlot nuances toevoegt van rijpe zwarte kersen, truffel en hints van violetjes. 

Louisvale Dominique
Schitterende rode wijn uit Stellenbosch. Klassieke stijl met een Zuid-Afrikaanse toets. De Merlot druif geeft veel fruit aan deze wijn en de Cabernet Sauvignon de kracht. Rijkelijke smaak en een immens lange afdronk met verfijnde tannines.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen