Prendina Pinot Grigio

Deze Pinot Grigio heeft vele aroma’s en fruitige karakteristieken. Wit en gedroogd fruit met noties van bloemen zijn de kenmerkende smaakelementen, dit met een kruidig toetsje. In de mond is hij gebalanceerd en elegant. Een wijntje voor iedereen! ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse wijn:

Deze Pinot Grigio heeft vele aroma’s en fruitige karakteristieken. Wit en gedroogd fruit met noties van bloemen zijn de kenmerkende smaakelementen, dit met een kruidig toetsje.

In de mond is hij gebalanceerd en elegant. Een wijntje voor iedereen en tevens één van de meest favoriete Italiaanse wijnen. Alom gekend.

Druivenras:

100% Pinot Grigio

Gastronomie bij deze witte wijn:

Lekker als aperitief en een prima begeleider bij kruidige salades, geitenkaas en gevogelte met witte, romige sauzen.

Over de wijnstreek:

De wijnproductie bij La Prendina is nog vrij recent. Het begon pas in 1958 met de aankoop van de wijngaarden. Op basis van de ervaring bij Cavalchina hebben ze hier nieuwe wijngaarden aangeplant.

Aanvankelijk werden de wijnen verkocht onder de naam “Cavalchina”. De eerste wijn met de naam “La Prendina” is de Merlot gebotteld in 1980 voor de beroemde chef-kok Gualtiero Marchesi. Deze Merlot is en blijft de wijn die het karakter het best uitdrukt van La Prendina. Vanaf 1990 werden alle wijnen verkocht onder het eigen merk “La Prendina” en kregen ze erkenning op proeverijen en in gidsen voor bordeaux-stijl wijnen.

Over het wijnhuis:

Cavalchina is oorspronkelijk gestart als een landbouwvennootschap in de jaren 1900 toen ze de aankoop deden van hun eerste wijngaarden. Pas later werd er een kelder gebouwd in de oorspronkelijke distilleerderij welke in gebruik is geweest tot 1967.

In de jaren '60 heeft het wijnhuis en de familie Piona werk gemaakt om de Custoza te heropwaarderen aangezien ze vonden dat deze te weinig erkenning kreeg als witte wijn. Ze waren dan ook de eerste producenten die hun witte wijn maakten van Fernanda, Trebbiano en Garganega met de naam Custoza op het label en promootte zo de wijn in de belangrijke steden in Italië zoals Rome, Milaan, etc… In een later stadium heeft de familie Piona ook de labels Torre D’Orti en Prendina gehuisvest.

Ontdek hier alle andere wijnen van dit wijnhuis > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Isabelle Geplaatst op 18 November 2014 at 12:59

Typisch Italiaans. Lekker, fris, fruitig en makkelijk te drinken. We zijn tevreden kopers!


Leo Claes Geplaatst op 17 November 2014 at 17:05

Een heel verfrissend wijntje. Valt hier bij ons gezin bij iedereen in de smaak. Vroeger was deze met kurk maar nu met draaistop. Eens zo makkelijk!


4 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen