Pléyades Macabeo - Chardonnay

Heerlijk om te drinken, het fruit komt mooi op de voorgrond en in de lange afdronk zetten de frisse zuurtjes op. De afdronk is perfect in evenwicht. Voor deze wijn worden enkel de allerbeste druiven uit Cariñena gebruikt. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Spaanse witte wijn:

Fruitige witte wijn met frisse zuurtjes, typisch wat we van de Macabeo druif verwachten. Een mooi bouquet aroma’s van exotisch fruit en een lichte kruidigheid.

Heerlijk om te drinken, het fruit komt mooi op de voorgrond en in de lange afdronk zetten de frisse zuurtjes op. De afdronk is perfect in evenwicht. Voor deze wijn worden enkel de allerbeste druiven uit Cariñena gebruikt.

Druiven:

Macabeo en Chardonnay

Lekker bij deze wijn:

Schitterende als aperitief en op een terrasje. Een aanrader bij salades met kip en scampi's en bij voorgerechten.

Over het wijnhuis:

Bodegas Covinca is één van de grootste en modernste wijnhuizen in Spanje. Ze investeren enorm om schitterende wijnen aan heerlijke prijzen te maken. Meer dan 100ha wijngaarden hebben ze in eigen beheer. Enkel de beste druiven gebruiken ze zelf om wijn te maken.

Het zijn echte specialisten in de druivensoorten Macabeo en Shiraz. Twee druivensoorten die in Spanje prima tot hun recht komen. Het wijngebeid Cariñena ligt centraal in Spanje en net onder het wereldberoemde Rioja. Dit maakt duidelijk waarom de kwaliteit van de wijnen zo hoog is.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Gerry Witters Geplaatst op 18 November 2014 at 18:41

Inderdaad een lekker wijntje voor bij de mosseltjes! Bedankt voor de tip...


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen