Pico Maccario Dolcevita Moscato d'Asti

Een glaasje Moscato is toch een beetje verwennerij. In de neus fijne geuren van zoete rijpe appel en honing. Deze aroma's zetten zich verder in de smaken waardoor deze lekker zoet is maar licht fris blijft. De afdronk is lekker elegant.  ...Meer informatie

Wijnbeschrijving van deze Moscato d'Asti:

Een glaasje Moscato is toch een beetje verwennerij. In de neus fijne geuren van zoete rijpe appel en honing. Deze aroma's zetten zich verder in de smaken waardoor deze lekker zoet is maar licht fris blijft. De afdronk is lekker elegant. 

 

Druiven:

Moscato d’Asti (100%) wordt gemaakt van een soort Muskaatdruif, meer specifiek de “Moscato Bianco” ofwel de “Muscat blanc à petit grains”. Deze muskaatdruif is een van de oudste druiven ter wereld die nog bestaat en gebruikt wordt voor het maken van wijn.

Al in de Griekse oudheid werd deze druif gebruikt. Via de Grieken kwam deze druif bij de Roemeinen, door wie zij “Apiane” genoemd werd, de druif van de bijen. Bijen worden namelijk door de sterke en zoete geur aangetrokken. Een andere bekende Moscato druif is de “Muskaat van Alexandrië”, die veelal in Frankrijk wordt geteeld.

Gastronomie voor deze Moscato wijn:

Deze Italiaanse wijn wordt vaak gedronken als dessertwijn bij lichtere nagerechten, zoals bij een dessert van gepocheerde peer met vanille-ijs. Moscato d’Asti is ook heerlijk als aperitief voor een diner in de zon. Ook voor een bruisend feestje op een koele zomeravond is het een echte must.

Productiemethode:

Bij het maken van Moscato d’Asti is het van essentieel belang dat gisting vroegtijdig tot een halt geroepen wordt zodat de zoetheid van de wijn gewaarborgd wordt. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat niet alle aanwezige suikers omgezet worden in alcohol.

Dit gebeurt door de wijn te koelen tot het vriespunt, zodat de gisting stopt. Na omstreeks een jaar gaat de temperatuur omhoog en worden er gisten toegevoegd aan de most. Het licht bruisende tintje in de wijn is via dit natuurlijke proces van gisting ontstaan. Na deze gisting is de wijn uiteindelijk klaar om gefilterd en vervolgens gebotteld te worden. Voila, een heerlijke Moscato d’Asti!

Over de wijnmaker Pico Maccario:

Pico Maccario is een relatief jonge maar zeer succesvolle producent in Piëmonte en gevestigd in Mombaruzzo in het hart van de Barbera d’Asti regio.

De broers Pico en Vitaliano Maccario besloten in 1997 een eigen wijnbedrijf op te richten. In korte tijd verrees in Mombaruzzo, gelegen in het hart van het Barbera d’Asti gebied, een zeer moderne winery. De combinatie van respect voor de natuurlijke omgeving en modern wijngaard management zijn de basis voor een serie karaktervolle wijnen. Een blik in de wijngaarden maakt duidelijk hoe de roos in het logo van Pico Maccario is gekomen. Meer dan 4.500 rozenstruiken bepalen het beeld in de wijngaard. Naast dat dit visueel bijzonder fraai is hebben zij ook nog steeds de traditionele functie om mogelijke ziektes in een vroeg stadium te signaleren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


senesael Geplaatst op 7 December 2018 at 22:37

Superlekker. Heel speciaal in de mond


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen