Peter Lehmann Wildcard Shiraz Cabernet

Een mooie diep kersenrode wijn van Shiraz en Cabernet Sauvignon. Shiraz zorgt voor aroma's van zwarte bessen, pruimen, framboos, snoepjes, cuberdons en wat karamel. De kracht komt dan weer van de Cabernet Sauvignon met best wel stevige tannine, wat mokka ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Australische rode wijn:

Een mooie diep kersenrode wijn van Shiraz en Cabernet Sauvignon. Shiraz zorgt voor aroma's van zwarte bessen, pruimen, framboos, snoepjes, cuberdons en wat karamel. De kracht komt dan weer van de Cabernet Sauvignon met best wel stevige tannine, wat mokka en een mooie kruidigheid. De afdronk is lekker zacht.

De wijn werd zo’n zes maanden opgevoed op Franse eiken vaten om de complexiteit en de textuur op te bouwen zonder de fruitintensiteit in gevaar te brengen.

 

Druivenras:

80% Shiraz en 20% Cabernet Sauvignon 

Gastronomie:

Lekker bij rood vlees, prima bij de BBQ. Denk ook aan stoofschotels, maar ook fijn bij wild. 

 

Over de wijnstreek Barossa Valley:

Men begon al in 1842 druiven te verbouwen in deze streek en mede door de lekkere wijnen die er uit resulteerden is dit een van de meeste bekende streken van het land. 
De streek is ongeveer een uurtje rijden vanaf Adelaide en u kunt zo'n 750 verschillende wijnbouwers vinden. 

De streek was in het begin vooral populair bij Britse en Duitse immigranten en zij plantten de eerste druiven aan in 1840. 
In de Barossa valley zijn veel micro-klimaten en bodemsoorten en die maken het mogelijk om veel van de inheemse Europese soorten te laten floreren. Er zijn daardoor ook veel smaakverschillen tussen dezelfde druivensoorten. Een terroir van roodbruine klei geeft een andere aroma aan een wijn dan een keizelachtige bodem.

Over het wijnhuis Peter Lehmann:

Er werken zo'n 140 verschillende wijnbouwers voor Peter Lehmann Wines en dat verspreid over de hele Barossa Valley. 
Peter Lehmann startte zijn eigen wijngaard nadat hij voldoende kennis had opgedaan bij 2 verschillende wijngaarden. Zijn start ging niet over rozen, zo moest hij om een tijdige oogst te kunnen hebben voor zijn eerste wijnen, een volledige wijngaard opbouwen op 5 maanden tijd. 
We hebben het hier over februari 1980. Peter Lehmann blijf hierna telkens heerlijke wijnen produceren en werd ook een boegbeeld voor zijn omgeving van collega wijnmakers. In 2002 ging hij met pensioen en bleef ook daarna nog een aanspreekpunt voor de vele collega's in Barossa. 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Karin Taeymans Geplaatst op 17 Oktober 2017 at 11:02

Lekker wijntje! Geproefd tijdens een degustatie.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen