Padró & Co. Vermouth Rojo Clasico

Deze Vermouth werd gerijpt in kastanjehouten vaten van zo'n 50 jaar oud. De geuren zijn zeer uitbundig met aroma's van van zoete specerijen, kaneel en kruidnagel. Een geoefende neus ontdekt ook een vleugje gekonfijte vruchten. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Rojo Clasico Vermouth:

Deze Vermouth werd gerijpt in kastanjehouten vaten van zo'n 50 jaar oud. De geuren zijn zeer uitbundig met aroma's van van zoete specerijen, kaneel en kruidnagel. Een geoefende neus ontdekt ook een vleugje gekonfijte vruchten.
Door de Mediterraanse kruiden is de smaak wat romig en tegelijkertijd fris. Deze Vermouth werd gemaakt met Macabeo en Xarello druiven. 

 

Wat meer over Vermouth:

Vermouth is een versterkte wijn, op smaak gebracht door planten en kruiden. Daarom is het ook een veelzijdig product. 
Van origine een Frans drankje dat zijn inspiratie vond in Duitsland en dat verklaart ook de naam. De naam komt namelijk van het Duitse Wermut, een kruid dat gebruikt wordt bij het distilleren van absint. 

Vermouth is veelzijdig en maar liefst 50 planten en/of kruiden worden vermengd met de versterkte wijn. Soms wordt er ook suiker of zuren toegevoegd maar de meeste makers weten met welke kruiden ze welke resultaten kunnen verkrijgen. 

De meeste Vermouth's hebben een alcoholpercentage van 15%. 

Een Bianco Vermouth kan het beste worden gemengd met frisdranken of bruisend water. Een Rosso wordt minder vermengd en drinkt u best los als aperitief. 

Vermouth komt uit heel zuidelijk Europa en maakt momenteel een hele opmars na het succes van Gin. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen