Overgaauw Tria Corda

Een volle en krachtige wijn, een bordeaux blend stijl. Intense aroma’s van cassis, braambessen en cederhout. Deze wijn wordt in kleine volumes gemaakt en hier hebben we elk jaar maar enkele flessen van ter beschikking. ...Meer informatie

Beschrijving van deze Zuid Afrikaanse rode wijn:

U mag dit een Zuid-Afrikaanse Bordeauxwijn noemen. Een prachtige volle en krachtige wijn, met dezelfde samenstelling als de betere Bordeaux en Bordeaux Superieurwijnen.
Intense aroma’s van cassis, braambessen en cederhout. Deze wijn wordt in kleine volumes gemaakt en hier hebben we elk jaar maar enkele flessen van ter beschikking.
Met deze wijn willen we best wel pronken daar het één van de Zuid-Afrikaanse paradepaardjes is. Veelal niet beschikbaar wegens de kleine volumes, dus wees er elk jaar weer snel bij.

 

Awards

John Platter: 4,5 stars – South African Wine Guide 2014

Decanter World Wine Awards - Commended 2017

 

Druivensoorten:

53% Cabernet Sauvignon – 40% Merlot – 17% Cabernet Franc

 

Houtrijping:

Deze wijn kreeg een houtrijping van zo'n 18 maanden en dit in Franse eiken vaten waarvan 60% nieuwe vaten en 40% in oudere vaten.

 

Wat te eten bij deze rode wijn:

Lekker bij rundsfilets, lamsbout met rozemarijnsaus en alle wildgerechten.

 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Deze streek is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Er is zelfs een universiteitsafdeling speciaal voor wijnbouw. Veel lokale en succesvolle wijnmakers ontvingen daar hun opleiding. 
Deze microklimaten maken de streek bijzonder geschikt voor de teelt van een groot aantal druivenrassen. Hoger op de helling is het koeler en bevat de bodem meer graniet. De gemiddelde neerslag schommelt tussen 600 en 800 millimeter per jaar.

 

Over het wijnhuis Overgaauw:

Overgaauw is al meer dan een eeuw oud en is ondertussen bezig aan de vierde generatie in de familie en is zo een van de eerste “families van de Kaapse Wijn”. Overgaauw is voorzichtig met modernisering aangezien ze geen afbreuk willen doen aan hun rijke erfenis, echter weerhield dit hen niet om recent een release te doen van nieuwe wijnen op topkwaliteit alsook de etiketten te vernieuwen van het bestaande wijn assortiment. 

Overgaauw was door de geschiedenis ook vaak pionier. Zo produceerden ze de eerste Zuid-Afrikaanse Merlot (1982), waren ze een van de eerste producenten van Chardonnay in Zuid-Afrika, hebben ze als één van de eerste in Zuid-Afrika hun wijn laten rijpen in Franse eiken vaten,… 
Dit alles heeft bijgedragen tot hun rijke historische achtergrond en belangrijke aanwezigheid in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijn.

Overgaauw is gelegen op de heuvels ten westen van Stellenbosch, in het Stellenbosch Kloof gebied, met een hoogte van 100 tot 220 meter boven de zeespiegel. De 70ha wijngaarden van het landgoed liggen zuidelijk gericht richting de Atlantische Oceaan en False Bay, dat op slechts 15 km afstand ligt. 
 
De koele maritieme bries brengt de gemiddelde temperatuur omlaag tijdens de warme zomermaanden en beschermt zo de bladeren om de druiven optimaal te laten rijpen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de intense smaken bij Overgaauw.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Robin Van Looveren Geplaatst op 15 Oktober 2014 at 21:46

Ik bestelde deze bewaarwijn om in mijn kelder weg te leggen voor enkele jaren maar om de kwaliteit even te checken deed ik er vorig weekend eentje open. Ik kan gerust stellen dat deze bordeaux blend nog veel potentieel heeft. mmmm....


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen