Overgaauw Sylvaner

De wijn is verfrissend en bevat mooie aroma's van peer, abrikoos, vlezige perzik en in de tertiaire aroma's in de neus ontdekt u ook nog noties van bloemen en kruiden. De body is ook heerlijk fris en de wijn heeft een mooie lange afdronk. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid-Afrikaanse Sylaner:

Dit is van origine een Duitse druivensoort en de druif was erg populair in Duitsland voor de opkomst van de Muller Thurgauwijnen. Een Sylvanerdruif is doorgaans 2 weken eerder rijp dan een Rieslingdruif en is ook uitermate geschikt voor "Late Harvest"wijnen.

De Overgaauw Sylvaner kwam voor het eerst op de markt in 1971 en is meer dan 30 jaar later nog steeds een unicum in Zuid-Afrika. De wijn is verfrissend en bevat mooie aroma's van peer, abrikoos, vlezige perzik en in de tertiaire aroma's in de neus ontdekt u ook nog noties van bloemen en kruiden. De body is ook heerlijk fris en de wijn heeft een mooie lange afdronk.
Dit maakt de wijn zeer geschikt voor veel gelegenheden. U kunt deze wijn ook gerust lang bewaren, de kwaliteit van de wijn maakt dit zonder probleem mogelijk.

 

Druivenras:

100% Sylvaner

 

Wat te eten bij deze wijn:

Deze wijn is heerlijk bij een gebakken zalm met een medium gekruid sausje. Maar ook fantastisch lekker bij een delicate Thaise curry, Calamari, mosselen en bij vegetarische en vis quiches.  

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Deze streek is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Er is zelfs een universiteitsafdeling speciaal voor wijnbouw. Veel lokale en succesvolle wijnmakers ontvingen daar hun opleiding. 
Deze microklimaten maken de streek bijzonder geschikt voor de teelt van een groot aantal druivenrassen. Hoger op de helling is het koeler en bevat de bodem meer graniet. De gemiddelde neerslag schommelt tussen 600 en 800 millimeter per jaar.

 

Over het wijnhuis Overgaauw:

Overgaauw is al meer dan een eeuw oud en is ondertussen bezig aan de vierde generatie in de familie en is zo een van de eerste “families van de Kaapse Wijn”. Overgaauw is voorzichtig met modernisering aangezien ze geen afbreuk willen doen aan hun rijke erfenis, echter weerhield dit hen niet om recent een release te doen van nieuwe wijnen op topkwaliteit alsook de etiketten te vernieuwen van het bestaande wijn assortiment. 

Overgaauw was door de geschiedenis ook vaak pionier. Zo produceerden ze de eerste Zuid-Afrikaanse Merlot (1982), waren ze een van de eerste producenten van Chardonnay in Zuid-Afrika, hebben ze als één van de eerste in Zuid-Afrika hun wijn laten rijpen in Franse eiken vaten,… 
Dit alles heeft bijgedragen tot hun rijke historische achtergrond en belangrijke aanwezigheid in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijn.

Overgaauw is gelegen op de heuvels ten westen van Stellenbosch, in het Stellenbosch Kloof gebied, met een hoogte van 100 tot 220 meter boven de zeespiegel. De 70ha wijngaarden van het landgoed liggen zuidelijk gericht richting de Atlantische Oceaan en False Bay, dat op slechts 15 km afstand ligt. 
 
De koele maritieme bries brengt de gemiddelde temperatuur omlaag tijdens de warme zomermaanden en beschermt zo de bladeren om de druiven optimaal te laten rijpen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de intense smaken bij Overgaauw.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen