Overgaauw Sheppard's Cottage

Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot, waar een minimum aan eikrijping is gebruikt om het terroir nog goed te kunnen belichamen. De Cabernet Sauvignon bezorgt de wijn een goede structuur en aroma’s van zwarte bosbessen. ...Meer informatie

Smaakprofiel van deze rode wijn:

Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot, waar een minimum aan eikrijping is gebruikt om het terroir nog goed te kunnen belichamen.
De Cabernet Sauvignon bezorgt de wijn een goede structuur en aroma’s van zwarte bosbessen, terwijl de Merlot nuances toevoegt van rijpe zwarte kersen, truffel en hints van violetjes.
Een volumineuze, sappige en genereuze wijn met fijne rijpe tannines, die aan ieders verwachtingen voldoet.

Awards:

  • John Platter: 3 stars
  • South African Wine Guide 2014

Druivenras:

60% Cabernet Sauvignon – 40% Merlot

Suggesties bij deze Zuid Afrikaanse wijn:

Heerlijk bij lamsvlees, steak, de betere burgers en mixed grills.

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Overgaauw is gelegen op de heuvels ten westen van Stellenbosch, in het Stellenbosch Kloof gebied, met een hoogte van 100 tot 220 meter boven de zeespiegel. De 70ha wijngaarden van het landgoed liggen zuidelijk gericht richting de Atlantische Oceaan en False Bay, dat op slechts 15 km afstand ligt.

De koele maritieme bries brengt de gemiddelde temperatuur omlaag tijdens de warme zomermaanden en beschermt zo de bladeren om de druiven optimaal te laten rijpen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de intense smaken bij Overgaauw.

Over het wijnhuis Overgaauw:

Overgaauw is al meer dan een eeuw oud en is ondertussen bezig aan de vierde generatie in de familie en is zo een van de eerste “families van de Kaapse Wijn”. Overgaauw is voorzichtig met modernisering aangezien ze geen afbreuk willen doen aan hun rijke erfenis, echter weerhield dit hen niet om recent een release te doen van nieuwe wijnen op topkwaliteit alsook de etiketten te vernieuwen van het bestaande wijn assortiment. 

Overgaauw was door de geschiedenis ook vaak pionier. Zo produceerden ze de eerste Zuid-Afrikaanse Merlot (1982), waren ze een van de eerste producenten van Chardonnay in Zuid-Afrika, hebben ze als één van de eerste in Zuid-Afrika hun wijn laten rijpen in Franse eiken vaten,… 

Dit alles heeft bijgedragen tot hun rijke historische achtergrond en belangrijke aanwezigheid in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijn.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Ronald Geplaatst op 10 December 2014 at 06:52

Lekkere volle rode wijn met veel smaak. Heel snelle levering, da dag na de bestelling hadden we de wijn al in huis.


Niels Nelissen Geplaatst op 17 Oktober 2014 at 21:41

Ik was aangenaam verrast door deze wijn uit Stellenbosch. Zou ik hem krachtig noemen of toch zacht? Ik denk dat het een combinatie is. De dozen wijn waren tevens zeer netjes verpakt in een stevige omdoos. Netjes!!!


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen