Overgaauw Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc druiven komen van een specifiek deel van de wijngaard en worden geplukt op het moment dat ze optimaal gerijpt zijn om zo een knisperige, frisse doch complexe wijn te bekomen. Een echte aanrader. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc:

De Sauvignon Blanc druiven komen van een specifiek deel van de Overgaauw wijngaarden en worden geplukt op het moment ze optimaal gerijpt zijn om zo een knisperige, frisse doch complexe wijn te bekomen.

We merken vooral groene en subtiele  aroma’s van tropisch fruit, limoen zeste, groene appel, paprika en ananas op met een vleugje typische mineraliteit van de ‘Overgaauw’ wijngaarden. Een echte aanrader voor wie liefhebber is van Sauvignon Blanc.

 

Awards:

  • John Platter: 3,5 stars
  • South African Wine Guide 2014

 

Druivenras:

100% Sauvignon Blanc

 

Combineert heel goed met deze wijn:

Een aanrader bij verse oesters, gegrilde visfilets, asperges, langoustines, zoete pepers, gefrituurde kip, zeevruchten met een Aziatische dressing en sushi van zalm.

 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Deze streek is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Er is zelfs een universiteitsafdeling speciaal voor wijnbouw. Veel lokale en succesvolle wijnmakers ontvingen daar hun opleiding.
Deze microklimaten maken de streek bijzonder geschikt voor de teelt van een groot aantal druivenrassen. Hoger op de helling is het koeler en bevat de bodem meer graniet. De gemiddelde neerslag schommelt tussen 600 en 800 millimeter per jaar.

 

Over het wijnhuis Overgaauw:

Overgaauw is al meer dan een eeuw oud en is ondertussen bezig aan de vierde generatie in de familie en is zo een van de eerste “families van de Kaapse Wijn”. Overgaauw is voorzichtig met modernisering aangezien ze geen afbreuk willen doen aan hun rijke erfenis, echter weerhield dit hen niet om recent een release te doen van nieuwe wijnen op topkwaliteit alsook de etiketten te vernieuwen van het bestaande wijn assortiment.

Overgaauw was door de geschiedenis ook vaak pionier. Zo produceerden ze de eerste Zuid-Afrikaanse Merlot (1982), waren ze een van de eerste producenten van Chardonnay in Zuid-Afrika, hebben ze als één van de eerste in Zuid-Afrika hun wijn laten rijpen in Franse eiken vaten,…
Dit alles heeft bijgedragen tot hun rijke historische achtergrond en belangrijke aanwezigheid in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijn.

Overgaauw is gelegen op de heuvels ten westen van Stellenbosch, in het Stellenbosch Kloof gebied, met een hoogte van 100 tot 220 meter boven de zeespiegel. De 70ha wijngaarden van het landgoed liggen zuidelijk gericht richting de Atlantische Oceaan en False Bay, dat op slechts 15 km afstand ligt.
 
De koele maritieme bries brengt de gemiddelde temperatuur omlaag tijdens de warme zomermaanden en beschermt zo de bladeren om de druiven optimaal te laten rijpen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de intense smaken bij Overgaauw.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Maurits Geplaatst op 10 December 2014 at 06:46

Frisse en smaakvolle wijn. We gaan de andere wijnen van Overgaauw ook eens proeven. Iemand deze al geproefd of een goede tip?


Frank Fierens Geplaatst op 23 September 2014 at 12:46

Vorige week deze wijn besteld voor bij onze familie BBQ. Ik vroeg om een Nieuw Zeelandse sauvignon blanc maar op aanraden van Wijnmarkt.be koos ik voor deze wijn uit Stellenbosch. Zeer tevreden over de snelle service!


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen