Overgaauw Chardonnay

Een mooie limoen-gouden kleur met frisse aroma’s van citrus, knapperige ananas en honing maken van deze wijn een mondvullende wijn met een lange afdronk. Awards: John Platter: 3,5 stars - South African Wine Guide 2014. Rijkelijke Chardonnay wijn. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid Afrikaanse Chardonnay wijn:

Een mooie limoen-gouden kleur met frisse aroma’s van citrus, knapperige ananas en honing maken van deze wijn een mondvullende wijn met een lange afdronk.

Overgaauw’s filosofie over het gebruik van houtrijping komt hier helemaal ten beste aan de wijn. Ondanks dat de wijn voor 100% gerijpt werd in franse eiken vaten blijft hij nog heel fruitig en vormt zo een ideale balans. Overgaauw is trouwens één van de eerste wijnhuizen die in Zuid-Afrika een chardonnay produceerde in 1986.

Awards:

  • John Platter: 3,5 stars
  • South African Wine Guide 2014

 

Druivenras:

100% Chardonnay

 

Houtrijping:

Deze wijn onderging een rijping van 9 maanden in Franse eiken vaten tussen de 225 en 350 liter. Een deel daarvan waren nieuwe vaten, aangevuld met tweede-, derde-, en vierdejaarse vaten. 

 

Wat te eten bij deze wijn:

Lekker bij pompoensoep, kip met honing en gember, visfilets met parmesaanse kaas, gegrilde tonijnsteak en gerookte zalm met salade.

 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Deze streek is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Er is zelfs een universiteitsafdeling speciaal voor wijnbouw. Veel lokale en succesvolle wijnmakers ontvingen daar hun opleiding. 
Deze microklimaten maken de streek bijzonder geschikt voor de teelt van een groot aantal druivenrassen. Hoger op de helling is het koeler en bevat de bodem meer graniet. De gemiddelde neerslag schommelt tussen 600 en 800 millimeter per jaar.

 

Over het wijnhuis Overgaauw:

Overgaauw is al meer dan een eeuw oud en is ondertussen bezig aan de vierde generatie in de familie en is zo een van de eerste “families van de Kaapse Wijn”. Overgaauw is voorzichtig met modernisering aangezien ze geen afbreuk willen doen aan hun rijke erfenis, echter weerhield dit hen niet om recent een release te doen van nieuwe wijnen op topkwaliteit alsook de etiketten te vernieuwen van het bestaande wijn assortiment. 

Overgaauw was door de geschiedenis ook vaak pionier. Zo produceerden ze de eerste Zuid-Afrikaanse Merlot (1982), waren ze een van de eerste producenten van Chardonnay in Zuid-Afrika, hebben ze als één van de eerste in Zuid-Afrika hun wijn laten rijpen in Franse eiken vaten,… 
Dit alles heeft bijgedragen tot hun rijke historische achtergrond en belangrijke aanwezigheid in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijn.

Overgaauw is gelegen op de heuvels ten westen van Stellenbosch, in het Stellenbosch Kloof gebied, met een hoogte van 100 tot 220 meter boven de zeespiegel. De 70ha wijngaarden van het landgoed liggen zuidelijk gericht richting de Atlantische Oceaan en False Bay, dat op slechts 15 km afstand ligt. 
 
De koele maritieme bries brengt de gemiddelde temperatuur omlaag tijdens de warme zomermaanden en beschermt zo de bladeren om de druiven optimaal te laten rijpen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de intense smaken bij Overgaauw.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Charles Geplaatst op 10 December 2014 at 06:49

Heel lekker en supersnelle levering.


Geplaatst op 18 November 2014 at 19:12

Ik kocht de wijn vanwege de leuke naam en etiket, de volgende keer koop ik hem omdat ik hem gewoonweg lekker vond. Het transport was een dagje later maar blijkbaar was er een sorteerfout bij de koerier met het pakket. Ze verwittigden me \'s ochtends wat voor mij zeker een goede service was!


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen