Overgaauw Cabernet Sauvignon

Dit is een klassieke, elegante ‘Stellenbosch Kloof’ Cabernet Sauvignon. Een dieprode kleur en enorme intensiteit vinden we terug in het glas. Zeer complex wijn die altijd zijn mannetje staat met de nodige finesse. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse Cabernet Sauvignon:

Dit is een klassieke, elegante ‘Stellenbosch Kloof’ cabernet sauvignon. Een dieprode kleur en enorme intensiteit vinden we terug in het glas. Zeer complex wijn die altijd zijn mannetje staat met de nodige finesse.

Enerzijds een intens aroma van donkere pruimen, gegrilde kruiden en cederhout merken we onmiddellijk op in het glas. Anderzijds onderscheiden we de zachtheid van rode en zwarte bessen die zorgen voor een uitermate volle wijn met een goddelijke afdronk.

Nu al perfect om te drinken maar voor de mensen met geduld bereikt deze wijn zijn toppunt binnen 12 jaar.

Awards:

John Platter: 4 stars
South African Wine Guide 2014

Druivenras:

100% Cabernet Sauvignon

Houtrijping:

Deze wijn onderging een houtrijping van maar liefst 18 maanden 100% nieuwe Franse eiken vaten van 225l.

Wat eten we bij deze wijn:

Lekker bij filets van wild met allerlei sauzen, rundsfilet met béarnaisesaus, lams met pompoen en lamscarré.

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Deze streek is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Er is zelfs een universiteitsafdeling speciaal voor wijnbouw. Veel lokale en succesvolle wijnmakers ontvingen daar hun opleiding. 
Deze microklimaten maken de streek bijzonder geschikt voor de teelt van een groot aantal druivenrassen. Hoger op de helling is het koeler en bevat de bodem meer graniet. De gemiddelde neerslag schommelt tussen 600 en 800 millimeter per jaar.

 

Over het wijnhuis Overgaauw:

Overgaauw is al meer dan een eeuw oud en is ondertussen bezig aan de vierde generatie in de familie en is zo een van de eerste “families van de Kaapse Wijn”. Overgaauw is voorzichtig met modernisering aangezien ze geen afbreuk willen doen aan hun rijke erfenis, echter weerhield dit hen niet om recent een release te doen van nieuwe wijnen op topkwaliteit alsook de etiketten te vernieuwen van het bestaande wijn assortiment. 

Overgaauw was door de geschiedenis ook vaak pionier. Zo produceerden ze de eerste Zuid-Afrikaanse Merlot (1982), waren ze een van de eerste producenten van Chardonnay in Zuid-Afrika, hebben ze als één van de eerste in Zuid-Afrika hun wijn laten rijpen in Franse eiken vaten,… 
Dit alles heeft bijgedragen tot hun rijke historische achtergrond en belangrijke aanwezigheid in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijn.

Overgaauw is gelegen op de heuvels ten westen van Stellenbosch, in het Stellenbosch Kloof gebied, met een hoogte van 100 tot 220 meter boven de zeespiegel. De 70ha wijngaarden van het landgoed liggen zuidelijk gericht richting de Atlantische Oceaan en False Bay, dat op slechts 15 km afstand ligt. 
 
De koele maritieme bries brengt de gemiddelde temperatuur omlaag tijdens de warme zomermaanden en beschermt zo de bladeren om de druiven optimaal te laten rijpen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de intense smaken bij Overgaauw.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Frank Jacobs Geplaatst op 10 December 2014 at 07:29

Lekkere rode wijn met veel kracht. We hebben al bij verschillende vleesgerechten gedronken en de lekkerste combinatie voor ons was met een hazenrug.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen