Opus One "Overture"

In de neus aroma's van geroosterde amandelen, toetsen van anijs en caramel. Voor de geoefende neus ook wat gedroogd fruit. 
Als u gaat proeven, komen deze aroma's als smaken terug, aangevuld met vanille door de houtrijping maar ook een vleugje munt. De a ...Meer informatie

Hoe proeft deze rode wijn uit Californië:

In de neus aroma's van geroosterde amandelen, toetsen van anijs en caramel. Voor de geoefende neus ook wat gedroogd fruit. 
Als u gaat proeven, komen deze aroma's als smaken terug, aangevuld met vanille door de houtrijping maar ook een vleugje munt. De afdronk is imponeren met wonderlijke getoaste aroma's. 

De Opus One "Overture" is een gezamenlijke productie Rothschild en Mondavi en geldt als een van de topwijnen in de wereld.  

Druivensoort:

84% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot, 5% Cabernet Franc, 3% Malbec en 2% Petit Verdot

Houtrijping:

Deze wijn kreeg een houtrijping van 18 maanden mee. 

Lekker bij deze imposante wijn:

Combineert heel mooi bij zachte vleesgerechten en kazen.

 

Over de wijnstreek:

Er wordt al sinds 1882 wijn gemaakt in de Livermore Valley. Het was direct prijs, letterlijk dan, want al in 1884 werd er een eerste prijs gewonnen met een wijn uit dit gebied. Het ging om een prijs bij de Wereldexpo in Parijs, waarmee het de eerste keer was dat een wijn uit California een prijs won in Frankrijk. Wente Vineyards heeft ook een zeer oude historie in de regio en is momenteel de grootste en het meest bekend in de streek. 

Maar in Livermore boert Amerika’s oudste wijnhuis Wente Vineyards al meer dan een eeuw erg goed met zowel Sauvignon Blanc als Sémillon maar maken ook een geweldige serie rode wijnen. Dit succes dankt Wente aan Livermores steenachtige bodem en de zachte zeewind die aan het eind van de middag door de vallei trekt om de druiven te verkoelen.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen