Opus One 2014

In de neus aroma's van geroosterde amandelen, toetsen van anijs en caramel. Voor de geoefende neus ook wat gedroogd fruit.  Als u gaat proeven, komen deze aroma's als smaken terug, aangevuld met vanille door de houtrijping maar ook een vleugje munt. De af ...Meer informatie

Hoe proeft deze rode wijn uit Californië:

In de neus aroma's van geroosterde amandelen, toetsen van anijs en caramel. Voor de geoefende neus ook wat gedroogd fruit. Als u gaat proeven, komen deze aroma's als smaken terug, aangevuld met vanille door de houtrijping maar ook een vleugje munt. De afdronk is imponeren met wonderlijke getoaste aroma's. 

De Opus One "Overture" is een gezamenlijke productie Rothschild en Mondavi en geldt als een van de topwijnen in de wereld.  

Druivensoort:

84% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot, 5% Cabernet Franc, 3% Malbec en 2% Petit Verdot

Houtrijping:

Deze wijn kreeg een houtrijping van 18 maanden mee. 

Lekker bij deze imposante wijn:

Combineert heel mooi bij zachte vleesgerechten en kazen.

 

Over de wijnstreek:

De wereldberoemde wijnen van Napa Valley,  werden voor het eerst ernstig genomen na de erkenning door het “Oordeel van Parijs” in 1976, waar Franse klassieke wijnen het opnamen tegen de Californische. En de Amerikanen gingen met de meeste prijzen lopen.  

Nochtans was er reeds wijnbouw in deze streek sinds het einde van de 18e eeuw toen monniken de eerste wijngaarden in Californië aanplantten.  Vanaf die dag hebben de Amerikanen wijn proberen te produceren maar hadden ze vaak te kampen met tegenslagen zoals onder andere druivenziektes, drooglegging van de overheid. 

Binnen de Verenigde Staten van Amerika is Californië veruit het bekendste wijnbouwgebied. Bijna 90% van alle Amerikaanse wijnen komt hier vandaan. Van het uiterste zuiden bij San Diego tot het noorden aan de Sierra Nevada strekt het wijngebied zich uit.   En, het zouden geen Amerikanen zijn, mochten ze niet ook de wijnbouw groots aanpakken.  Veel nieuwigheden worden in Frankrijk uitgevonden, maar de Californiërs passen ze op grote schaal toe. Californische wijnen staan bekend om hun constante, en hoge kwaliteit.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen