Mount Riley Pinot Gris

Fijne droge Pinot Gris met aroma's van peer, bloemen en wat kruiden. Een klein gedeelte van deze wijn kreeg een eikrijping mee in Franse eiken vaten om wat complexiteit toe te voegen aan de smaken. De rest bleef in stalen tanks zodat de wijn zeker ook zij ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Pinot Grigio:

Fijne droge Pinot Gris met aroma's van peer, bloemen en wat kruiden. Een klein gedeelte van deze wijn kreeg een eikrijping mee in Franse eiken vaten om wat complexiteit toe te voegen aan de smaken. De rest bleef in stalen tanks zodat de wijn zeker ook zijn frisheid zou behouden.

 

Druivenras:

100% Pinot Gris

 

Gastronomie:

Heerlijk om zo van te genieten. Lekker in combinatie met varken- en kalfsvlees, Aziatische gerechten. Prima bij een kaasplankje met zachte kazen. 

 

Over de wijnstreek Malborough:

De klei-achtige heuvels en het frisse klimaat in deze streek zorgen voor wijnen met uitgesproken maar delicate smaken.

 

Over het wijnhuis Mount Riley:

Dit is een klein familiebedrijf waarbij vrijgeestigheid en onafhankelijkheid heel belangrijk is. Bij iedere van hun wijn streven ze ernaar om een subliem mogelijk eindproduct neer te zetten. Het assortiment is wat breder dan enkel de Sauvignon Blanc en Pinot Noir die we aanbieden maar het is juist voor deze wijnen dat Malborough gekend is. Het klimaat zorgt voor uitermate frisse wijnen, met complexe en gelaagde aroma's. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen