Morandé Reserva One To One Merlot

Mooie dieprode kleur met paarse schitteringen. Geniet van geuren van rood fruit zoals kersen en frambozen. Een geoefende neus zal ook nog witte peper en cederhout vinden.
Dat deze Merlot in een koel klimaat zijn oorsprong had, is goed te proeven met een ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Chileense Merlot:

Mooie dieprode kleur met paarse schitteringen. Geniet van geuren van rood fruit zoals kersen en frambozen. Een geoefende neus zal ook nog witte peper en cederhout vinden.
Dat deze Merlot in een koel klimaat zijn oorsprong had, is goed te proeven met een voortzettend van het rode fruit, die het een uitermate sappig geheel geeft. De body is medium lang, met elegante tannines. 

Alle druiven werden met de hand geselecteerd en geplukt. 

 

Houtrijping:

Deze wijn rijpte gedurende 10 maanden in Franse eiken vaten van verschillende leeftijden. De wijn rijpte daarna nog eens 6 maanden in de fles. 

 

Druivenras:

100% Merlot

 

Gastronomie:

Deze wijn is heerlijk bij oesters, ceviche en veel andere visgerechten maar ook bij een lekker kaasplankje en salades met een kruidige, frisse dressing. Uiteraard ook top als aperitief. Koel schenken! 

ideal to accompany white cheeses, pastas with tomato-based sauces and stewed or casseroled meat..

 

Over het wijnhuis Morandé:

Pablo Morandé, de oprichter van dit wijnhuis, werkte in een ver verleden als wijnmeester bij het grote wijnhuis Concha y Toro. Van de toenmalige bazen van Concha y Toro kreeg Pablo de opdracht om in Chili op zoek te gaan naar het betere terroir, met andere woorden gebieden te zoeken met ideale omstandigheden om goede wijn te verbouwen. Hij kwam uit in Casablanca Valley waar tot op dat moment, behalve enkele dorpjes, eigenlijk niets te beleven viel. Zijn bazen verklaarden hem gek en wilden hierin niet investeren. Aangezien landbouwingenieur Pablo in het potentieel van Casablanca Valley geloofde, hield hij de eer aan zichzelf, nam ontslag en startte samen met dochter Macarena zijn eigen wijnbedrijf.

 

En aldus geschiedde. Het Morandé-verhaal begon in 1996 met een plan om geweldige en innovatieve wijnen van de hoogste kwaliteit te maken van diverse druiven uit wijngaarden vanuit de interessantste wijnvalleien in Chili. Als pionier van Casablanca Valley, maar ook van Maule Valley, geniet Viña Morandé een groot internationaal prestig en is hij sinds zijn start binnen de kortste keren één van de referenties van de streek geworden en heeft hij de deur geopend voor vele andere wijngaarden in heel Chili. In 2014 kreeg hij van “Wines of Chile” dan ook terecht de prijs van “Persoonlijkheid van het Jaar”.

Naast klassieke wijndruiven zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, maakt dit wijnhuis ook wijn van minder voor de hand liggende druivensoorten zoals Cinsault, Carignan, País, Garnacha tot zelfs Pinot Noir en Gewürztraminer! Ze waren bij Viña Morandé ook één van de eersten die nieuwe oenologische methoden toepasten, zoals het gebruik van betonnen “eieren” en teruggrepen naar het gebruik van de traditionele maar vergeten grote eiken foudres voor het produceren van wijnen op Reserva-niveau. En – toch niet onbelangrijk – waren zij het eerste wijnbedrijf in Chili dat als 100% duurzaam erkend werd.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen