Mooiplaas Tabakland

De Tabakland wordt enkel in goede jaren gemaakt en wordt uitermate zorgvuldig geselecteerd uit de volledige Cabernet Sauvignon oogst. De kleur van deze wijn is uitermate donker, met aroma's van fruitcake, zwarte cassis en drop. De tannines zullen zich nog ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse wijn:

De Tabakland wordt enkel in goede jaren gemaakt en wordt uitermate zorgvuldig geselecteerd uit de volledige Cabernet Sauvignon oogst. De kleur van deze wijn is uitermate donker, met aroma's van fruitcake, zwarte cassis en drop. De tannines zullen zich nog verder ontplooien.

De wijngaard waarop de Cabernet Sauvignon wordt aangeplant heet Tabakland, er werden ooit tabaksplanten op verbouwd. 

Deze wijn komt uit 2015 maar wordt verwacht enkel maar beter te worden en dat nog de komende 10 tot zelfs 20 jaar. Een mooie bewaarwijn voor iedere collectie dus. 

Voor Mooiplaas is het zeer belangrijk dat de wijnen zoveel mogelijk een natuurlijk product blijven en is de 'bemoeienis' bij de wijnen zo laag mogelijk. De wijnen worden dan ook niet gefilterd. Dit kan betekenen dat er wat sediment in de fles zit, dit is een bewuste keuze.Druivenras:

100% Cabernet Sauvignon

Houtrijping:

Deze wijn onderging een houtrijping van zo'n 21 maanden en dat in kleine vaten van Frans eiken. Voor de totale productie werden slechts 6 vaten gebruikt.

 

Lekker bij deze rode wijn:

Een Cabernet van dit formaat past bij wild, rund, stoofpotjes maar durf zeker ook te combineren met pepers en kruidigheid. 

 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

 

Over wijndomein Mooiplaas:

Opgericht door de familie Roos, de wijngaarden van Mooiplaas liggen aan de Botterlary Road te Stellenbosch. Met veel passie voor het milieu maken zij milieubewuste wijnen. 

De omgeving is werkelijk prachtig, de biodiversiteit op en rond de domeinen is uitgebreid en het is er werkelijk fantastisch om even te vertoeven. 
De Mooiplaas Private Nature Reserve ligt in het Cape Floral Kingdom, dat opgenomen is in het Unesco Werelderfgoed bestand. Er zijn slechts 6 natuurdomeinen ter wereld die daarin zijn opgenomen. 

De wijngaarden worden dan ook absoluut niet met pesticiden bestrijd maar werkt men met een uitgekiend natuurlijk ecosysteem en worden alle druiven met de hand geplukt om de impact op dat ecosysteem zo klein mogelijk te houden. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen